Γαλλία: Αστυνομικοί ξεκινούν απεργία μετά από σχεδόν 20 χρόνια

Διαμαρτυρήθηκαν για τις μεταρρυθμίσεις Μακρόν και για αυτοκτονίες συναδέλφων τους


ΚΟΣΜΟΣ
20:25
02/10/2019
Γαλλία: Αστυνομικοί ξεκινούν απεργία μετά από σχεδόν 20 χρόνια
loading

Σε απεργία σχεδόν μετά από 20 χρόνια προχωρούν οι αστυνομικοί στη Γαλλία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι παρατηρείται αύξηση στις αυτοκτονίες συναδέλφων τους, ενώ αντιτίθενται και στις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν.

Στην πρώτη αστυνομική απεργία στη Γαλλία από το 2001, οι επικεφαλής των συνδικάτων κινητοποίησαν χιλιάδες κόσμου, με στόχο να απαντήσουν στις καταγγελίες βίας εναντίον διαδηλωτών των «κίτρινων γιλέκων», αλλά και σε ένα κύμα αυτοκτονιών που έχουν προκληθεί στις τάξεις τους, έπειτα από τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό τους, οι οποίες έχουν φτάσει στις 52 τον αριθμό.

Η κινητοποίησή τους ονομάστηκε «πορεία θυμού και οργής», καθώς «υπάρχει βαθιά αίσθηση απόγνωσης», σύμφωνα με όσα δήλωσε στο AFP ο Νταβίντ ΛεΜπαρ, γενικός γραμματέας της Αστυνομικής Ένωσης SCPN-Unsa. «Όλα τα συνδικάτα γνωρίζουν ότι η Αστυνομία είναι άρρωστη», πρόσθεσε.

Οι δρόμοι του Παρισιού γέμισαν από αστυνομικούς, που προχώρησαν σε μια πολυπληθή διαμαρτυρία, ενώ σύμφωνα με το France 24 προανήγγειλαν ότι οι κινήσεις τους δεν θα σταματήσουν εκεί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει