Εικόνες από τους επτά ομήρους, ανάμεσά στους οποίους βρίσκονται και πέντε Γάλλοι, που απήχθησαν πριν από δύο εβδομάδες από το Νίγηρα από την αλ Κάιντα του ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi) μετέδωσε σήμερα το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα.

Οι εικόνες αυτές είναι μέρος μίας μαγνητοσκόπησης που παρουσιάζει πολλούς ανθρώπους να απαντούν σε ερωτήσεις που τους κάνει ένας άγνωστος στα γαλλικά, σύμφωνα με το αλ Τζαζίρα.

Επτά άνθρωποι φαίνονται να κάθονται στο έδαφος, ενώ άνδρες που κρατούν όπλα βρίσκονται πίσω τους, σύμφωνα με τις εικόνες.

Τουλάχιστον τέσσερις όμηροι που παρουσιάζονται ως Γάλλοι ρωτούνται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απήχθησαν και για τα στοιχεία τους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία πηγή από το αραβικό δίκτυο.

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο γάλλοι υπάλληλοι της γαλλικής εταιρείας παραγωγής πυρηνικής ενέργειας Areva και πέντε της εταιρείας Satom (3 Γάλλοι, ένας υπήκοος Μαδαγασκάρης και ένας υπήκοος Τόγκο), απήχθησαν από την περιοχή Αρλίτ του Νίγηρα τη νύχτα της 15ης με 16ης Σεπτεμβρίου.