Οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας G8 που συναντήθηκαν στο Λονδίνο «καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο» τη στάση της Βόρειας Κορέας και απείλησαν να επιβάλουν νέες κυρώσεις στο καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τις συνομιλίες που είχαν.

Οι υπουργοί των επτά πλουσιότερων χωρών του κόσμου (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Καναδάς) και της Ρωσίας «καταδίκασαν την αδιάκοπη συνέχεια του προγράμματος παραγωγής πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων» εκ μέρους της Βόρειας Κορέας. Παράλληλα, κάλεσαν τη χώρα αυτή να αποφύγει «περαιτέρω προκλητικές ενέργειες».

«Καταδίκασαν την επιθετική ρητορεία της Βόρειας Κορέας και επιβεβαίωσαν ότι με τον τρόπο αυτό απλώς θα απομονωθεί ακόμη περισσότερο» το βορειοκορεατικό καθεστώς.

Στο περιθώριο της συνόδου οι υπουργοί συναντήθηκαν με την ηγεσία του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού και στην τελική ανακοίνωσή τους ζήτησαν να παρασχεθεί «περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια» στους αμάχους και να διασφαλιστεί η πρόσβαση του συριακού λαού σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, σε συνεργασία με όλες τις εμπόλεμες πλευρές.