Συνεχίζονται για 4η μέρα οι σφοδρές μάχες μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων σε μια συνοικία του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, όπως ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, μία ημέρα μετά την προώθηση των ανταρτών, οι μάχες επικεντρώνονται στην ανατολική πλευρά της συνοικίας Σέιχ Μακσούντ, μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους σιίτες.

Τα άρματα του κυβερνητικού στρατού εκτόξευσαν οβίδες σε άλλους τομείς της συνοικίες και εκατοντάδες οικογένειες έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την περιοχή για να σωθούν. Ο στρατός επιχειρεί, με κάθε κόστος, να απωθήσει τους αντάρτες από τη στρατηγικής σημασίας συνοικία. Το Σέιχ Μακσούντ βρίσκεται σε ένα ύψωμα, στο βόρειο Χαλέπι, και από εκεί οι αντάρτες θα μπορούσαν να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των τομέων που ελέγχονται από το καθεστώς.

Στο νοτιοανατολικό Χαλέπι, μάχες ξέσπασαν κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο το οποίο παραμένει κλειστό από τον Ιανουάριο. Στα δυτικά, από αεροπορική επιδρομή στην πόλη Μάαρετ αλ-Νούμαν, σκοτώθηκε ένα παιδί και πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Αφότου ξεκίνησε η εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, πριν από δύο χρόνια, έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Το Παρατηρητήριο εκτιμά ότι τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Μάρτιο, τον πιο αιματηρό μήνα τα δύο τελευταία χρόνια.

«Τουλάχιστον 6.005 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Μάρτιο. Από αυτούς, οι 2.080 ήταν πολίτες, εκ των οποίων 298 παιδιά κάτω των 16 ετών και 291 γυναίκες», είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Οι 2.074 από τους νεκρούς ήταν αντάρτες που μάχονταν το καθεστώς και οι 1.464 στρατιώτες. Η μη κυβερνητική οργάνωση δεν κατάφερε να εξακριβώσει την ταυτότητα 588 από τους νεκρούς αντάρτες και σημείωσε ότι πολλοί από αυτούς δεν είναι συριακής καταγωγής.

Στον απολογισμό του Παρατηρητηρίου δεν περιλαμβάνονται οι άνθρωποι που εξαφανίστηκαν ενώ ήταν υπό κράτηση, ούτε οι Σαμπίχα, οι φιλοκυβερνητικοί παραστρατιωτικοί.

(φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.