Η «δυσφορία» της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ μετά το τελεσίγραφο για τους S-400

Η επιστολή - απάντηση της Άγκυρας - «Η γνωστή άποψή μας διαβιβάσθηκε λεπτομερώς»


ΚΟΣΜΟΣ
16:15
18/06/2019
Η «δυσφορία» της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ μετά το τελεσίγραφο για τους S-400
6
loading

Η Άγκυρα γνωστοποίησε στην Ουάσινγκτον τη «δυσφορία» της για το αμερικανικό τελεσίγραφο που της δόθηκε στις αρχές Ιουνίου αναφορικά με την αγορά από την Τουρκία ρωσικών πυραύλων S-400, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σε επιστολή που απηύθυνε σήμερα στην Ουάσινγκτον απαντώντας σ' αυτό το τελεσίγραφο, η Άγκυρα «επέμεινε και πάλι στη δυσφορία της για την προσέγγιση αυτή καθώς και για τη διατύπωση του τελεσιγράφου, που δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμμαχίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο. «Η γνωστή άποψή μας διαβιβάσθηκε λεπτομερώς», προσθέτει χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν απηύθυνε πριν από λίγο λιγότερο από δύο εβδομάδες στον τούρκο ομόλογό του μια επιστολή που έδινε στην Τουρκία προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου για να ματαιώσει την αγορά ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400, τα οποία η Ουάσινγκτον θεωρεί ασύμβατα με το νέο αμερικανικό μαχητικό F-35, που η Άγκυρα θέλει επίσης να αποκτήσει.

Αν μέχρι τις 31 Ιουλίου η Τουρκία δεν έχει ακυρώσει την αγορά του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, οι τούρκοι πιλότοι, που αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται στις ΗΠΑ στα F-35, θα απελαθούν, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

Το τουρκικό προσωπικό της διεθνούς κοινοπραξίας που κατασκευάζει το F-35 θα αντικατασταθεί και τα συμβόλαια υπεργολαβιών, που έχουν κατακυρωθεί σε τουρκικές επιχειρήσεις για την κατασκευή του F-35, θα ακυρωθούν την ίδια ημερομηνία.

Στην επιστολή του, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως επέμεινε «στη σημασία που έχει το να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια λύση» και να «διατηρήσουμε έναν διάλογο βασισμένο στον αμοιβαίο σεβασμό και την αμοιβαία φιλία».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Οι δυο μεγάλοι

  Οι δυο μεγάλοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί.Δεν ειναι δυνατόν ο τούρκος να μην υπολογίζει κανέναν, ούτε ΕΕ ούτε ΗΠΑ. και κανένας να μην τον τραβάει το αυτί. Όλοι γαβγίζουν απο μακριά και κανένας δεν τον πιάνει απο το μπατζακι. Άρα η ειναι όλοι στο κόλπο οι [...] ειναι.

 2. avatar sierra2

  τι εγινε ρε παιδια μάλωναν οι ΗΠΑ κ με τους Ιταλούς?

 3. avatar Stilitis

  Όλα αυτά είναι αέρας κοπανιστός.
  Το F-35 είναι too-bog-to-fail project.
  Και τους S400 θα πάρουν οι τούρκοι και τα αεροπλάνα.

 4. avatar Ιταλός

  Η Ιταλία που κολλάει;;Μάλλον κάτι πίνετε και έπειτα γράφετε!!

 5. avatar DeamonPress

  \"Αν μέχρι τις 31 Ιουλίου η Ιταλία δεν έχει ακυρώσει την αγορά του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, οι τούρκοι πιλότοι, που αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται στις ΗΠΑ στα F-35, θα απελαθούν, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.\"

  Σε ένα άρθρο που μιλάει για την Τουρκία που κολλάει η Ιταλία ορέ παιδιά;
  Από τους Ιταλούς θα αγοράσει τελικά τους S-400 η Τουρκία;

 6. avatar για προσεχετε[email protected]@

  Αν μέχρι τις 31 Ιουλίου η Ιταλία δεν έχει ακυρώσει την αγορά του ρωσι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει