Μετανιωμένη για τον γάμο της με τον ιστορικό παλαιστίνιο ηγέτη, Γιάσερ Αραφάτ, εμφανίστηκε η χήρα του σε συνέντευξή της στην τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ»

«Αν ήξερα πόσα θα υπέφερα, δεν υπήρχε περίπτωση να τον είχα παντρευτεί… Ήταν μεγάλος ηγέτης, είναι αλήθεια, αλλά ένιωθα μοναξιά. Προσπάθησα να τον εγκαταλείψω εκατοντάδες φορές αλλά δεν μ’ άφηνε. Ολοι γνωρίζουν ότι δεν μου επέτρεπε να φύγω. Ιδιαίτερα όσοι ήταν στη δούλεψή του γνωρίζουν πολύ καλά πώς είχαν τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της η Σούχα Αραφάτ.

Φωτίζοντας τις άγνωστες πτυχές του κοινού έγγαμου βίου της με τον Γιάσερ Αραφάτ, η Σούχα αποκαλύπτει ότι ζούσε απομονωμένη για λόγους ασφαλείας, πρόσεχε το πώς μιλούσε στο τηλέφωνο, μετακινούνταν συνεχώς, ενώ αναγκάστηκε να αλλάξει θρήσκευμα και ο χαρακτήρας της είχε καταστραφεί εντελώς.

Η Σούχα και ο Γιάσερ Αραφάτ παντρεύτηκαν μυστικά το 1990, όταν η χήρα του ιστορικού παλαιστίνιου ηγέτη ήταν 27 ετών και αυτός 61. Πέντε χρόνια αργότερα απέκτησαν την κόρη τους.

Η χήρα του ιστορικού παλαιστίνιου ηγέτη σήμερα ζει στη Μάλτα και υποστηρίζει ότι συντηρείται, μαζί με την κόρη της, με μια σύνταξη ύψους περίπου 10.000 ευρώ τον μήνα που λαμβάνει από την Παλαιστινιακή Αρχή. Αρνείται δε τα όσα λέγονται και γράφονται ότι ο Αραφάτ άφησε σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς τεράστια ποσά ύψους εκατομμυρίων δολαρίων.