Ένας επιζών από το αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο της Μόσχας έχει προκαλέσει οργή, αφού έφυγε από τον τόπο της τραγωδίας με μια τσάντα πλάτης που διέσωσε από το φλεγόμενο αεροπλάνο, δημιουργώντας υποψίες ότι εμπόδισε άλλους επιβάτες να διαφύγουν.

Ο Dmitry Khlebushkin απαίτησε επιστροφή χρημάτων και παραπονέθηκε για τη συμπεριφορά του προσωπικού της Αεροφλότ, κατά την αποχώρησή του από το αεροδρόμιο Sheremetyevo χθες το βράδυ, την ώρα που οι συγγενείς 41 θυμάτων θρηνούσαν την απώλειά τους.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο «υπέρβαρος» Ρώσος έχει συγκεντρώσει τα πυρά καθώς κάποιοι επιβάτες έπαιρναν τις αποσκευές τους ενώ άλλοι προσπαθούσαν να σωθούν.

Σύμφωνα με αναφορές, μόλις 3 επιβάτες που κάθονταν πίσω από τον Khlebushkin, ο οποίος βρισκόταν στη θέση 10C, επιβίωσαν της κόλασης φωτιάς.

https://www.youtube.com/watch?v=mc6qtKpqdYQ

Στα social media πολλοί χρήστες σχολίασαν τον Dmitry Khlebushkin: «Έσωσε την τσάντα του. Και φαίνεται μια χαρά, γνωρίζοντας ότι όλοι από την 11η σειρά και πίσω σκοτώθηκαν» είπε κάποιος.

Ένας άλλος σχολίασε: «Οι πρώτοι επιβάτες προσπάθησαν να ρίξουν έξω τις αποσκευές τους και μετά να βγουν οι ίδιοι. Γι’ αυτό υπήρξαν καθυστερήσεις».

Συνολικά 41 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και ένα μέλος του προσωπικού, σκοτώθηκαν στην κόλαση φωτιάς που έπληξε την πτήση της Αεροφλότ την Κυριακή.

Όσο μαίνονταν οι φλόγες, η ηρωική 34χρονη αεροσυνοδός Tatyana Kasatkina άνοιξε με κλωτσιές μια θύρα εξόδου και άρπαξε επιβάτες από τα κολλάρα τους, βγάζοντάς τους με ασφάλεια από το αεροπλάνο.

https://www.youtube.com/watch?v=bV0ymfFV0wI

Ωστόσο ένας άλλος αεροσυνοδός, ο Maxim Moissev, έχασε τη ζωή του στις φλόγες.

Η Kasatkina δήλωσε: «Όταν σταμάτησε το αεροπλάνο, άρχισε αμέσως η εκκένωση. Η φωτιά ήταν ορατή. Όλοι ούρλιαζαν αλλά ακόμη δεν είχε πιάσει φωτιά η καμπίνα. Κλώτσησα την πόρτα και έσπρωξα τους επιβάτες έξω για να μην υπάρχει καθυστέρηση. Μερικούς τους έπιασα από το κολάρο. Οι τελευταίοι βγήκαν έξω έρποντας».

Αυτόπτες μάρτυρες επιμένουν ότι άνθρωποι που βρίσκονταν στο πίσω μέρος του αεροπλάνου είχαν «κολλήσει» στα καθίσματά τους, επειδή άλλοι επιβάτες μπροστά προσπαθούσαν να αρπάξουν τις αποσκευές πριν να βγουν έξω. Εικόνες δείχνουν επιβάτες να εξέρχονται κρατώντας τσάντες και παλτά.

https://www.youtube.com/watch?v=stSW_uqCq2I

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα στο αεροδρόμιο της Μόσχας, με το αεροσκάφος της Aeroflot να τυλίγεται στις φλόγες αμέσως μετά την κατεπείγουσα προσγείωσή του.

Το Σούπερτζετ 100 που εκτελούσε τη πτήση SU-1492 με 73 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος είχε προορισμό το Μουρμάνσκ. Έπιασε φωτιά μετά την κατεπείγουσα προσγείωσή του στο Σερεμέτιεβα την Κυριακή, λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του.