Πριν από πέντε χρόνια η Peggielene Bartels ήταν μια απλή γραμματέας που ζούσε σε προάστιο της Ουάσινγκτον.

Είχε ένα μικρό διαμέρισμα και όταν δεν απαντούσε σε γράμματα και στα τηλέφωνα, περνούσε το χρόνο της μαγειρεύοντας και κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού.

Όλα αυτά μέχρι μια μέρα μέσα στο 2008 που την ξύπνησε ένα τηλεφώνημα στις 4 τα χαράματα.

Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν μια ξαδέρφη της από ένα μικρό ψαροχώρι της Γκάνας, το Otuam.

Ο διάλογός τους ήταν σύντομος και περιεκτικός.

Η 55χρονη Peggielene είχε μόλις ενημερωθεί ότι είχε ανακηρυχτεί η νέα «βασιλιάς του Otuam».

«Της είπα, κοίτα είναι 4 το πρωί εδώ και είμαι πάρα πολύ κουρασμένη. Άσε με να κοιμηθώ. Νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα» είπε η ίδια.

Ο προηγούμενος βασιλιάς του αφρικανικού χωριού –που ήταν θείος της- είχε μόλις πεθάνει και οι γηραιότεροι του χωριού που τη θυμόντουσαν από τότε που είχε επισκεφτεί το χωριό με τη μητέρα της, αποφάσισαν ότι αυτή έπρεπε να γίνει ο επόμενος «βασιλιάς» τους.

Αφού συνειδητοποίησε ότι κανείς δεν της έκανε πλάκα, η Peggielene αποδέχτηκε την πρόσκληση για το… νέο της βασίλειο, και έγινε η πρώτη γυναίκα «βασιλιάς» του Otuam των 7.000 κατοίκων.

Η King Peggy όπως την αποκαλούν πλέον δεν ήταν μια απλή διοικητική υπάλληλος της πρεσβείας της χώρας της στις ΗΠΑ, όπως τα τελευταία 30 σχεδόν χρόνια.

«Συνειδητοποίησα ότι όλοι έχουμε ένα προορισμό στη ζωή μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε το σκοπό για τον οποίο προοριζόμαστε. Βοηθώντας το λαό μου βοηθήθηκα κι εγώ. Έχω πραγματική επιρροή στη ζωή τους» πρόσθεσε.

Παρότι κληρονόμησε το θρόνο η Bartels εξακολουθεί να εργάζεται στην ίδια πρεσβεία στις ΗΠΑ. Κρατά όλη της την άδεια και κάθε χρόνο επισκέπτεται το «βασίλειό» της για ένα μήνα!

Η «σαν από παραμύθι βγαλμένη» ιστορία της έγινε βιβλίο από τη συγγραφέα Eleanor Herman και πρόκειται να γίνει ταινία στο Χόλιγουντ, καθώς ο Will Smith αγόρασε τα δικαιώματά του. Το ρόλο θα ενσαρκώσει η Queen Latifah.