Ένοπλοι επιτέθηκαν στην πόλη Μαϊντουγκούρι, στη βορειοανατολική Νιγηρία και αποκεφάλισαν πέντε ανθρώπους.

Η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται προπύργιο της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με κατοίκους της.

«Είδα τα πέντε αποκεφαλισμένα πτώματα προτού τα περισυλλέξουν οι στρατιώτες», δήλωσε ένας κάτοικος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εκπρόσωπος του στρατού αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ένοπλους άνδρες. Ωστόσο ο στρατός, ο οποίος αντιμετωπίζει διαρκείς πιέσεις στον αγώνα του κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, τείνει να υποβαθμίζει τους απολογισμούς για τις επιθέσεις αυτού του είδους.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολλών κατοίκων, οι επιτιθέμενοι έφτασαν γύρω στις τρεις το πρωί και σκότωσαν αρχικά έναν άνδρα και το γιο του σε ένα σπίτι και στη συνέχεια άλλους δύο κατοίκους σε ένα δεύτερο σπίτι και τέλος έναν πέμπτο σε ένα άλλο σπίτι.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το τελευταίο θύμα που αποκεφαλίστηκε ήταν ένας αξιωματούχος του υπουργείου Γεωργίας.
Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Ο στρατός αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «περικύκλωσε την ζώνη, συνέλαβε τρεις υπόπτους και κατέσχεσε ένα πυροβόλο όπλο και δέκα φυσιγγιοθήκες».

«Δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν και ένας στρατιώτης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών», προστίθεται στην ανακοίνωση του στρατού, όπου διευκρινίζεται ότι «οι ύποπτοι έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση και ότι γίνονται προσπάθειες για τη σύλληψη των μελών της συμμορίας, που διέφυγαν».

Η Νιγηρία αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα βίας μετά την αποστολή μιας πρώτης δύναμης 190 ανδρών στο Μάλι την περασμένη εβδομάδα.