Άγρια ξυλοκόπησαν δύο γυναίκες μία οδηγό σχολικού, στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, στις ΗΠΑ, με τους διερχόμενους και παριστάμενους να παρακολουθούν και να τραβούν βίντεο με τα κινητά τους ενώ τα παιδιά μέσα στο λεωφορείο ακούγονται να κλαίνε και να ουρλιάζουν.

Μάλιστα οι γυναίκες κατάφερνα τελικά να σύρουν έξω από το λεωφορείο την οδηγό και να συνεχίσουν το ξυλοκόπημα με την ίδια πεσμένη στον δρόμο.

Σύμφωνα με τη New York Post, το περιστατικό συνέβη χθες σε δρόμο του Σεντ Λούις, και οι δύο επιτιθέμενες είναι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η 30χρονη Ty’Andra Williams και η 32χρονη Tiffany Pruitt.

Αρχικά η μία από τις δύο επιχειρεί να χτυπήσει την οδηγό του σχολικού με το εργαλείο καθαρισμού των τζαμιών, ενώ η άλλη της φωνάζει: «Χτύπα τη! Χτύπα τη!».

Πολλοί περαστικοί φαίνεται να προτρέπουν τις δύο γυναίκες να συνεχίσουν την επίθεση στην οδηγό. Είχε μόλις παραλάβει τους μαθητές από δημοτικό σχολείο, όταν ξέσπασε καβγάς. Τότε η οδηγός μετέφερε ένα από τα παιδιά που εμπλέκονταν στον καβγά σε ένα άλλο λεωφορείο.

Η Williams, η μητέρα του μαθητή που είχε αλλάξει λεωφορείο, τα έβαλε με την οδηγό, όταν έφτασε στη στάση. Σε κάποιο σημείο, την άρπαξε από την μπλούζα και με τη βοήθεια της Pruitt την έσυρε έξω από το λεωφορείο.

Η οδηγός έπεσε κάτω ενώ η Williams την κρατούσε από τα μαλλιά και συνέχισε να τη χτυπά στο πρόσωπο. Χτυπήματα έριξε και η Pruitt.

Λίγα λεπτά μετά, η οδηγός κατάφερε να σηκωθεί στα πόδια της και προσπαθούσε να εξηγήσει στη Williams ότι έκανε απλώς τη δουλειά της.

«Δεν ξέρω το παιδί σου» της είπε. Τότε εκείνη τη χτύπησε ακόμα μία φορά και της είπε: «Τώρα θα τη μάθεις, είναι το μωρό μου, σκύλα».

Η αστυνομία του Σεντ Λούις επιβεβαίωσε πως η Pruitt  δεν είχε συλληφθεί αλλά η ίδια και η Williams αντιμετωπίζουν κατηγορίες για επίθεση, με την τελευταία να κατηγορείται επίσης για έκθεση παιδιού σε κίνδυνο και μη επιτρεπόμενη επιβίβαση σε σχολικό.

Οι αρμόδιες αρχές της πόλης καλούν όποιον έχει επιπλέον πληροφορίες για την επίθεση να επικοινωνήσουν μαζί τους.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε και να ανεχτούμε οι άνθρωποι που έχουν τη φροντίδα των παιδιών μας να αντιμετωπίζονται με τόση βία και περιφρόνηση, ενώ κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε εκπρόσωπος των αρχών.

Η οδηγός πάντως, ονόματι Patrula Griffin, δήλωσε πως συγχωρεί τις δύο γυναίκες. «Το φοβερό ήταν πως δεν ήθελε να ακούσει τίποτα από ό,τι έλεγα» είπε για τη Williams.«Είχαν συμπεριφορά που θύμιζε ζώο, σαν πρωτόγονοι. Έτσι στέκονταν έξω από το σχολικό, σαν αγροίκοι. Ενήλικοι άνθρωποι στέκονταν εκεί έξω».

Αναγνωρίζει ωστόσο πως ήταν τυχερή που απέφυγε πιο σοβαρό τραυματισμό. «Νιώθω πως με προστάτευαν οι άγγελοι του θεού» είπε.