Συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είχε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το τουρκικό δίκτυο NTV.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τουρκικού μέσου, ο Τραμπ είχε μία λογική τοποθέτηση αναφορικά με την αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία.

Το θέμα έχει αποτελέσει σημείο έντονης τριβής μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον, με την τελευταία να επικρίνει την αγορά τους και να προειδοποιεί με κυρώσεις και «πάγωμα» της παράδοσης των F-35, που έχει αγοράσει η Άγκυρα από τις ΗΠΑ.

Όπως μετέδωσε το CNN Turk, ο Αλμπαϊράκ είπε στους δημοσιογράφους πως υπήρξε συμφωνία στις συναντήσεις που είχε στην Ουάσινγκτον για ενίσχυση του διμερούς εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας στα 75 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

 

Στο tweet με τη φωτογραφία από τη συνάντηση, ο Τούρκος υπουργός αναφέρει πως με τον υπουργό Οικονομικών Στιβ Μνούτσιν και τον Τζάρεντ Κούσνερ έγιναν δεκτοί από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Οι επαφές του Αλμπαϊράκ στην Ουάσινγκτον έχουν χαρακτηριστεί «διπλωματία των γαμπρών» επειδή ο ίδιος, που είναι γαμπρός του Ερντογάν εκτός από υπουργός, συναντήθηκε με τον Τζάρεντ Κούσνερ, που είναι σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και γαμπρός του.