Γήρανση του πληθυσμού στην πρωτεύουσα της Κροατίας καταγράφουν δημογραφικά στοιχεία που αφορούν το 2011 και δόθηκαν στη δημοσιότητα. Βάσει αυτών, οι κάτοικοι άνω των 65 ετών στο Ζάγκρεμπ αυξήθηκαν από 14,9% το 2001 σε 17,2% το 2011.

Στον αντίποδα, μειωμένο εμφανίζεται το μερίδιο των νέων στη δημογραφική πίτα, αφού την ίδια περίοδο οι νεανικές ομάδες του πληθυσμού συρρικνώθηκαν από 13,4% σε 11,1%.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τα ίδια στοιχεία έδειξαν, επίσης, αύξηση των εργένηδων και μικρότερο αριθμό παιδιών στις οικογένειες αλλά και τριπλασιασμό των ηλικιωμένων, το 2011, που αναζητούν στέγη σε κάποιον οίκο ευγηρίας.

Το Ζάγκρεμπ αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, γεγονός που καταγράφεται στο αυξημένο ποσοστό φτώχειας, το οποίο, ωστόσο, παραμένει μικρότερο σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας.

Το 2011, το 7,8% των κατοίκων της κροατικής πρωτεύουσας βασιζόταν σε κάποια μορφή κοινωνικής πρόνοιας, ποσοστό αυξημένο κατά 3,4% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

Τα στοιχεία καταγράφουν ακόμη αύξηση της ανεργίας αλλά και μεγάλες διαφορές στα εισοδήματα μεταξύ των κατοίκων. Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι το Ζάγκρεμπ έχει τον υψηλότερο μέσο όρο μισθού στη χώρα, οι διαφορές διευρύνονται και ο αριθμός των ανθρώπων με έσοδα χαμηλότερα του μέσου όρου αυξάνει διαρκώς, ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνει και το κόστος ζωής.