Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων για να συζητήσουν τη συμβιβαστική συμφωνία για την αποφυγή του  «δημοσιονομικού γκρεμού» στην οποία κατέληξε με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 12:15 ώρα Ανατολικής Ακτής (19:15 ώρα Ελλάδας) στο Καπιτώλιο.

Ο Μπάιντεν πρέπει να ενημερώσει τους Δημοκρατικούς για τη συμφωνία προτού συναντηθούν με τους Ρεπουμπλικάνους, περίπου στις 02:00 ώρα ανατολικής ακτής (09:00 ώρα Ελλάδας) για να υπερψηφίσουν το μέτρο.

Πάντως, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τομ Κόουλ υποστήριξε σήμερα πως οι συνάδελφοί τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πάσα πιθανότητα θα υπερψηφίσουν σήμερα την συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Γερουσία για την υπέρβαση του επονομαζόμενου «δημοσιονομικού γκρεμού» χωρίς να προστεθούν τροποποιήσεις.

«Θα πρέπει να εγκρίνουμε τη συμφωνία τούτη τώρα αμέσως, και θα επιζήσουμε για να παλαίψουμε μία άλλη μέρα για τις περικοπές στις δαπάνες, και αυτή μέλλει να έλθει πολύ σύντομα», δήλωσε εμφατικά ο Κόουλ.

«Γνωρίζουμε τις βασικές λεπτομέρειες και πιστεύω πως εάν διευθετήσουμε το όλο πράγμα προτού ανοίξουν οι αγορές την Τετάρτη αυτό θα είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα», πρόσθεσε ο ίδιος.