Δηλώσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με τον κρατικό προϋπολογισμό πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 20.30 ώρα Ελλάδας ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, ενημέρωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος πρόκειται να εκφωνήσει λόγο σχετικά με τον ‘δημοσιονομικό γκρεμό’, παρουσία μελών της μεσαίας τάξης», επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του η κυβέρνηση, χωρίς να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και της ρεπουμπλικανικής ηγεσίας στη Γερουσία.

Στο μεταξύ, το πρακτορείο Ρόιτερς μεταδίδει ότι εκκολάπτεται μια συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί ο επιλεγόμενος «δημοσιονομικός γκρεμός», δύο από τους άξονες της οποίας αποτελούν η παράταση επί ένα έτος των κρατικών παροχών για την ανεργία και η αύξηση του φορολογικού συντελεστή για την ακίνητη περιουσία.

Οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία δηλώνουν έτοιμοι να υπερψηφίσουν την πρόταση για το δημοσιονομικό πρόβλημα, προσθέτει το Ρόιτερς.