«Ο Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος συνεχίζει μια όλο και πιο άγρια καταστολή εναντίον του λαού του και φέρει την ευθύνη για τα 45.000 θύματα της σύγκρουσης αυτής, δεν μπορεί να μετέχει στην πολιτική μετάβαση» στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, Βενσάν Φλορεανί.

Εξάλλου, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για την Συρία, Λαχντάρ Μπραχίμι ζήτησε νωρίτερα σήμερα τον σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης στην χώρα πριν από την διεξαγωγή εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι η αλλαγή αυτή θα πρέπει να είναι «πραγματική», αλλά απέφυγε να αναφερθεί στο αν θα διαδραματίσει η όχι ρόλο ο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στο μεταξύ η εμφύλια αιματοχυσία συνεχίζεται. Μόνο χθες, συνολικά 121 άνθρωποι – μεταξύ των οποίων 50 αντάρτες και 41 στρατιώτες – έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με το συριακό παράρτημα του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ σήμερα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στα προάστια της Δαμασκού.