Ο αριθμός των αστέγων και των ατόμων που ζητούν να τους προσφερθεί συσσίτιο αυξήθηκε το 2012 στις ΗΠΑ, ενώ στις πόλεις που δεν διαθέτουν πόρους, οι δημότες στερούνται τα βασικά αγαθά για τη διαβίωσή τους, καθώς δεν μπορούν να βοηθηθούν από κοινωνικές υπηρεσίες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ο αριθμός των αστέγων που ζητούν βοήθεια αυξήθηκε κατά 7% από το 2011, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από τις κοινωνικές υπηρεσίες 25 μεγάλων αμερικανικών πόλεων, ύστερα από πρωτοβουλία της Διάσκεψης των δημάρχων.

Η μελέτη δείχνει παράλληλα ότι σχεδόν το 19% των ατόμων που ζητούσαν βοήθεια για τη σίτισή τους, δεν είδαν το αίτημά τους να ικανοποιείται, παρότι οι μερίδες μειώθηκαν σε ποσότητα ώστε να τραφεί όσο το δυνατό μεγαλύτερος αριθμός πολιτών από την ίδια διαθέσιμη ποσότητα τροφίμων.

«Στη Φιλαδέλφεια βλέπω κόσμο που πεινάει και που έχει ανάγκη από στέγη καθημερινά», δήλωσε ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Πενσυλβάνιας, στις ανατολικές ΗΠΑ Μάικλ Νάτερ, εκτιμώντας ότι το Κονγκρέσο που συνεργάζεται με τον πρόεδρο Ομπάμα στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό βάραθρο, πρέπει να καταρτίσει ένα «δίκαιο και ισορροπημένο προϋπολογισμό» που να μην υιοθετεί δραστικές κοινωνικές περικοπές.

Το 17% των ατόμων που ζητούσαν να φιλοξενηθούν δεν είδαν το αίτημά τους να ικανοποιείται με αποτέλεσμα να μείνουν στο δρόμο ελλείψει θέσεων.

Ανάμεσα σε αυτούς που ζητούσαν βοήθεια για τη σίτιση, το 37% είχε εργασία και το 9% δεν είχε στέγη. Όσον αφορά τις οικογένειες, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν φθηνά ενοίκια ήταν η πρώτη αιτία που ξαναβρέθηκαν στο δρόμο, μετά τη φτώχεια, την ανεργία ή ακόμη την ενδοοικογενειακή βία. Οι ίδιες αιτίες ισχύουν για τα άτομα που ζουν μόνα χωρίς οικογένεια. Στις αιτίες αυτές προστίθενται επίσης ψυχικές νόσοι και τα προβλήματα εθισμού που αντιμετωπίζουν τα πρόσωπα αυτά.

Η μελέτη δείχνει ότι το 30% των αστέγων έχει σοβαρές ψυχικές διαταραχές, το 18% έχει μια αναπηρία, το 16% έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά επίσης ότι το 17% έχει εργασία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.