Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ένας νεαρός μπήκε σε ένα δημοτικό σχολείο και έριξε, σύμφωνα με μαρτυρίες, τουλάχιστον 100 πυροβολισμούς. Το αποτέλεσμα;

Είκοσι επτά άνθρωποι νεκροί, εκ των οποίων τα 20 παιδιά ηλικίας από 5 έως 7 ετών, καταγράφοντας το συγκεκριμένο έγκλημα ως ένα από τα χειρότερα στην αμερικανική ιστορία.

Όμως, υπάρχουν κι άλλα:

Στις 11 Δεκεμβρίου φέτος ο 22χρονος Jacob Tyler Roberts άνοιξε πυρ με ένα ημιαυτόματο όπλο σε ένα εμπορικό κέντρο σε προάστιο του Πόρτλαντ, σκοτώνοντας εν τέλει δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας σοβαρά άλλον ένα.
Τα φετινά μόνο εγκλήματα δεν είναι λίγα: Στις 5 Αυγούστου ο βετεράνος, Wade Michael Page, σκοτώνει πέντε άντρες και μία γυναίκα και τραυματίζει άλλους τρεις, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, πριν αυτοκτονήσει και ο ίδιος σε ναό των Σιχ στο Ουισκόνσιν.

Στις 20 Ιουλίου, δώδεκα άνθρωποι πέφτουν νεκροί μέσα σε σινεμά όταν ο 24χρονος φοιτητής, James Holmes, ρίχνει δακρυγόνα και στη συνέχεια πυροβολεί στα τυφλά μέσα σε αίθουσα που παιζόταν για πρώτη ημέρα η τελευταία ταινία του Μπάτμαν.

Στις 8 Ιανουαρίου του 2011, ο Jared Lee Loughner σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 13, συμπεριλαμβανομένης της Γερουσιαστή, Gabrielle Giffords. Το έγκλημα έγινε στο Τουσσότης Αριζόνα και ο δράστης, σύμφωνα με τους γιατούς, πάσχει από σχιζοφρένεια.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2009, 13 στρατιώτες και πολίτες σκοτώθηκαν και πάνω από 24 τραυματίστηκαν όταν ο στρατιωτικός ψυχίατρος, Nidal Hasan, άνοιξε πυρ σε στρατιωτικό κέντρο στο Τέξας. Κατηγορείται για 13 ανθρωποκτονίες και 32 απόπειρες δολοφονίας.

Στις 3 Απριλίου του 2009 ο 41 ετών βιετναμέζος μετανάστης Jiverly Wong άνοιξε πυρ σε κέντρο μεταναστών στη Νέα Υόρκη σκοτώνοντας 11 μετανάστες και δύο υπαλλήλους.

Στις 10 Μαρτίου του 2009, ο 28χρονος Michael McLendon σκότωσε 1ο ανθρώπους στην Αλαμπάμα πριν αυτοκτονήσεις. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν η μητέρα του, τέσσερις άλλοι συγγενείς και η σύζυγος και το παιδί του τοπικού υποδιευθυντή της αστυνομίας.

Στις 10 Απριλίου του 1999 έγινε μία από τις πιο αιματηρές, αλλά και ανατριχιαστικές, μαζικές δολοφονίες στην αμερικανική ιστορία. Δύο μαθητές, ο 18χρονος, Eric Harris, και ο 17χρονος, Dylan Klebold, άνοιξαν πυρ σε γυμνάσιο στο Κολομπάιν σκοτώνοντας 12 συμμαθητές και τραυματίζοντας άλλους 26 πριν αυτοκτονήσουν και οι ίδιοι.

Στις 16 Οκτωβρίου του 1991, ο George Hennard άρχισε να πυροβολεί σε καφετέρια του Τέξας σκοτώνοντας 23 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει και ο ίδιος. Στον απολογισμό της επίθεσης και 20 τραυματίες.

Στις 18 Ιουνίου του 1990, ο James Edward Pough πυροβολεί στην τύχη μέσα σε γραφεία της General Motors. Κατάφερε να σκοτώσει 10 και να τραυματίσει άλλους τέσσερις πριν αυτοκτονήσει και ο ίδιος.

Στις 12 Ιουλίου του 1976, ο Edward Charles Allaway σκοτώνει επτά εργαζομένους στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και τραυματίζει άλλους δύο.

Στις 20 Αυγούστου του 1986, ο 44χρονος ταχυδρόμος που τελούσε υπό απόλυση σκότωσε 14 ανθρώπους σε ταχυδρομείο της Οκλαχόμα πριν τελικά αυτοκτονήσει.

Στις 18 Ιουλίου του 1984, ένας άνεργος σεκιουριτάς, ο James Oliver Huberty, σκότωσε 21 ανθρώπους σε εστιατόριο McDonald’s της Καλιφόρνια.

Την 1η Αυγούστου του 1966, ο Charles Whitman άνοιξε πυρ από τον πύργο με το ρολόι του Πανεπιστημίου του Τέξας, σκοτώνοντας 16 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 31.