Μαζικές δολοφονίες αθώων ανθρώπων δε γίνονται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως πολλοί πιστεύουν, κυρίως λόγω της ευκολίας να έχει κάποιος στην κατοχή του όπλο. Αντιθέτως, η χειρότερη ίσως μαζική δολοφονία από έναν άνθρωπο στην ιστορία έχει γίνει στη γενικά φιλήσυχη Νορβηγία…

Ακολουθούν, τα πιο αιματηρά επεισόδια εκτός ΗΠΑ.

Στις 11 Μαρτίου του 2012 16 Αφγανοί κάτοικοι ενός χωριού, συμπεριλαμβανομένων εννέα παιδιών, σκοτώθηκαν σε επίθεση, την οποία οι αμερικανικές αρχές απέδωσαν στον 39χρονο λοχαγό, Robert Bales.

Στις πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας φαίνεται ότι θα γραφτεί ο Anders Behring Breivik. Με μία διπλή επίθεση στη Νορβηγία (μία βόμβα στο Όσλο και μαζική δολοφονία σε κατασκήνωση νέων), κατάφερε μία άνευ προηγουμένου σφαγή με 77 νεκρούς.

Ο Anders Behring Breivik παραδέχτηκε τις δολοφονίες κατά κύριο λόγο εφήβων, τις αποκάλεσε ιδεολογικές λόγω του μίσους του για τους μουσουλμάνους, κατάφερε να σκοτώσει όσους στόχευσε χωρίς να αφήσει κανένα τραυματία, ενώ στην ανακοίνωση της ποινής του δήλωσε ότι «μετανιώνει που δε σκότωσε περισσότερους».

Στις 30 Απριλίου του 2009, ο 29χρονος Farda Gadyrov μπήκε σε μία υψηλού κύρους ακαδημία του Αζερμπαϊτζάν και σκότωσε 12 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει ο ίδιος όταν κυκλώθηκε από την αστυνομία.

Στις 23 οκτωβρίου του 2008, ο 22χρονος Matti Saari μπήκε σε κολέγιο της Φιλανδίας και άνοιξε πυρ. Σκότωσε 10 ανθρώπους και έκαψε τα κορμιά τους με βόμβες μολότοφ πριν πυροβολήσει στο τέλος τον εαυτό του στο κεφάλι.

Στις 7 Νοεμβρίου του 2007, αφού αποκάλυψε το σχέδιο επιθέσεων σε βίντεο στο YouTube, ο 18χρονος Pekka-Eric Auvinen σκότωσε οκτώ ανθρώπους σε γυμνάσιο στη Φιλανδία.

Στις 26 Απριλίου του 2002, ο 19χρονος Robert Steinhaeuser σκότωσε 32 ανθρώπους, ο οποίος αποβλήθηκε από το σχολείο του στη Γερμανία επέστρεψε και σκότωσε 13 καθηγητές, δύο πρώην συμμαθητές και έναν αστυνομικό πριν αυτοκτονήσει.

Στις 28 Απριλίου του 1996, ο 29χρονος, Martin Bryant, εισέβαλε σε καφετέρια στην Αυστραλία και δολοφόνησε 20 ανθρώπους. Φεύγοντας με το αυτοκίνητο σκότωσε άλλους 15. Τελικά συνελήφθη και βρίσκεται φυσικά στη φυλακή.

Στις 13 Μαρτίου του 1996, ο 43χρονος Thomas Hamilton σκότωσε 16 παιδάκια σε νηπιαγωγείο της Σκοτίας, την καθηγήτριά τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Στις 6 Δεκεμβρίου, ο 25χρονος Marc Lepine εισέβαλε στο Πολυτεχνείο του Μόντρεαλ στον Καναδά πυροβολώντας γυναίκες, τις οποίες φλέρταρε. Κατάφερε να σκοτώσει 9 πριν αυτοκτονήσει.

Στις 19 Αυγούστου του 1987, ο 27χρονος Michael Ryan σκότωσε 16 ανθρώπους σε μία μικρή πόλη της Αγγλίας πριν αυτοκτονήσει και ο ίδιος όταν κυκλώθηκε από την αστυνομία.