Δύο άτομα συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στη νοτιο-δυτική Γαλλία στο πλαίσιο της έρευνας για τους συνενόχους του Μοχάμεντ Μεράχ, του ισλαμιστή που προκάλεσε το μακελειό στην Τουλούζη τον περασμένο Μάρτιο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ένας άντρας, που ανήκει σε κοινότητα νομάδων της Γαλλίας, συνελήφθη στην Αλμπί, ενώ η πρώην σύντροφός του συνελήφθη στην Τουλούζη. Και οι δύο κατηγορούνται ότι «προσέφεραν βοήθεια στον Μεράχ στην εκτέλεση των πράξεών του», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο Μεράχ σκότωσε αρχικά τρεις στρατιωτικούς και μετά τρία παιδιά και έναν ενήλικα σε εβραϊκό σχολείο, πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών στις 22 Μαρτίου στην Τουλούζη.

Ο αδελφός του Μεράχ, Αμπντελκαντέρ, κρατείται από τις αρχές και είναι εκείνος που αποκάλυψε την παρουσία ενός τρίτου προσώπου στην κλοπή του σκούτερ που χρησιμοποίησε ο δράστης, αρνούμενος, όμως, να πει το όνομα του «παιδικού του φίλου».

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Μεράχ Αμπντελγανί, που δεν έχει σχέσεις με την οικογένειά του, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Μ6 όταν ρωτήθηκε για «τον τρίτο άντρα» ότι πρόκειται για «κάποιον που ανήκει στην κοινότητα αυτή».