Η Ισπανία απαντά στο Brexit με 1.700 προσλήψεις

Θέλει να έχει επάρκεια υπαλλήλων για αυξημένους ελέγχους


ΚΟΣΜΟΣ
10:31
09/02/2019
Η Ισπανία απαντά στο Brexit με 1.700 προσλήψεις
4
loading

Διάταγμα που προβλέπει την πρόσληψη 1.735 νέων δημοσίων υπαλλήλων για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του Brexit, ειδικά στα πεδία του ελέγχου των συνόρων και των τελωνείων, ενέκρινε χθες η Ισπανία.

Η κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) θέλει οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους αυτούς να έχουν προσληφθεί πριν από την 29η Μαρτίου, επίσημη ημερομηνία του Brexit, ανεξαρτήτως του εάν η Βρετανία θα μπορέσει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους όρους υπό τους οποίους θα την εγκαταλείψει ή όχι.

«Η δημόσια διοίκηση διαθέτει το τρέχον διάστημα τα απαραίτητα μέσα για να χειριστεί το πλαίσιο των σχέσεων μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πρέπει να ενισχυθεί η διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων σε ορισμένους τομείς» εξήγησε η κυβέρνηση στη Μαδρίτη, στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η ισπανική κυβέρνηση θέλει να υπάρχουν περισσότεροι υπάλληλοι στα αεροδρόμια και στα λιμάνια, να ενισχυθούν οι φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι στις εισαγωγές και στις εξαγωγές, όπως και οι δυνατότητες της δημόσιας διοίκησης να προσφέρει τη βοήθειά της στους περίπου 300.000 Βρετανούς οι οποίοι ζουν στη χώρα της Ιβηρικής, συμπεριλαμβανομένων πολλών συνταξιούχων, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπάρχουν εξάλλου 33.000 υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου που ζουν στο Γιβραλτάρ, βρετανικό υπεράκτιο έδαφος στο νότιο άκρο της Ισπανίας.

Οι κάτοικοι του Γιβραλτάρ, περιοχής η οικονομία της οποίας εξαρτάται άμεσα από το εάν θα παραμείνουν ανοικτά τα σύνορα με την Ισπανία, ψήφισαν κατά συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, στο δημοψήφισμα του 2016.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Soco

  Ένα δεν κατάλαβενο οι ευροποι θα έχει το πρόβλημα η Αγγλία έχει δικό της νόμισμα δεν θα πάθη τίποτα εκτός από ένα διάστημα θα πίεση λίγο η λίρα εμείς η μαλακες η Έλληνες τελιοσαμε

 2. avatar Stateless

  Κορόιδα είστε! Εγώ με τους ίδιους υπαλλήλους θα άφηνα τα προϊόντα τους να σαπίσουν στα σύνορα.
  Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

  1. avatar Nikath13

   Μην γίνεσαι κακουλης....

   1. avatar Stateless

    Γιατί να προσλάβω κι άλλους και να χρεώνω το φορολογούμενο πολίτη?
    Φυσικά με αυτό το τρόπο δεν θα προτιμάνε οι πολίτες μου και τις εισαγωγές από Βρετανία. Θα προτιμάνε Ισπανικά ή ΕΕ προϊόντα!!!
    Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!
    Με πιάνεις?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει