Η πρώτη μαύρη υπουργός στην ιστορία της Ιταλίας, η Σεσίλ Κιέντζε, παίρνει διαζύγιο με το σύζυγό της, ο οποίος θα θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με τη σημαία της ακροδεξιάς Λέγκας.

Στελέχη του κόμματος του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, με περισσή ιταμότητα, είχαν χαρακτηρίσει την τότε υπουργό Ενσωμάτωσης με το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) Κιέντζε «ουρακοτάγκο» .

Αλλά για τον – σε λίγο εν διαστάσει – σύζυγό της, «ο Σαλβίνι είναι κατά βάση ένας καλός άνθρωπος. Είμαι βέβαιος ότι δεν είναι ρατσιστής» δήλωσε σήμερα ο Ντομένικο Γκρισπίνο στο ακροδεξιό ταμπλόιντ La Verita.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το διαζύγιο του ζευγαριού θα οριστοκοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου και θα επιβεβαίωσε ότι θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της Λέγκας στην ιδιαίτερη πατρίδα του, πόλη Καστελφράνκο Εμίλια.

Η Κιέντζε, γεννηθείσα στο Κονγκό, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος διετέλεσε υπουργός Ενσωμάτωσης την περίοδο 2013-2014 και σήμερα είναι ευρωβουλευτής.

Και η ίδια από την πλευρά της γνωστοποίησε το τέλος του γάμου της μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού ο Γκρισπίνο ανακοίνωσε πρώτα την υποψηφιότητά του.

«Η ημερομηνία ακρόασης ενώπιον ενός δικαστή για να οριστικοποιηθεί το διαζύγιο μας – μια ακρόαση που έχω ζητήσει εδώ και μήνες – επιτέλους ήρθε», έγραψε η Κιέντζε.

Τον Ιανουάριο ο Ρομπέρτο Καλντερόλι, πρώην υπουργός και νυν αντιπρόεδρος της Γερουσίας καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης για τον χαρακτηρισμό «ουρακοτάγκο» που είχε για την Κιέντζε.

Η εφημερίδα La Repubblica ανέφερε σήμερα ότι ο Γκρισπίνο επέδειξε «μηδαμινή αξιοπρέπεια» στην σύζυγό του.

Ο Σαλβίνι δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο για το γεγονός, αλλά μια επίσημη σελίδα στο facebook του κόμματός του ανήρτησε ένα meme (διαδικτυακό μιμίδιο) με τον ίδιο να χαμογελά, να παίζει βιολί και να γιορτάζει την είδηση.