Όταν έφτασε στο εκλογικό τμήμα αισθανόταν ήδη έντονες συσπάσεις που προανήγγειλαν την επικείμενη γέννηση του πρώτου παιδιού της, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την 21χρονη Γκαλίσια Μαλόουν να ψηφίσει στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

Ενώ πήγαινε προς το μαιευτήριο, σε ένα προάστιο του Σικάγου, η νεαρή Γκαλίσια επέμενε να κάνει πρώτα μια στάση στο εκλογικό τμήμα που στεγάζεται στην Εκκλησία του Εορτασμού της Νέας Ζωής για να ψηφίσει.

Η 21χρονη, η οποία κατάγεται από το Ντόλτον του Ιλινόι δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό «Δεν είχα ψηφίσει ποτέ ξανά και αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή μου» και συμπλήρωσε: «Ήθελα αυτό το γεγονός να αποτελέσει μια αφετηρία στη ζωή της κόρης μου, από την οποία θα εμπνέεται».

Η Γκαλίσια ομολόγησε ότι μπαίνοντας στην εκκλησία προσπαθούσε να ηρεμήσει λέγοντας συνεχώς στον εαυτό της: «διάβαζε το ψηφοδέλτιο και ανάσαινε» και σκεφτόταν συνεχώς να μην ξεχάσει τις αναπνοές.

Εντυπωσιασμένος από τη στάση της Μαλόουν, ο Ντέιβιντ Ορ, ο υπεύθυνος των εκλογών για την περιφέρεια Κουκ Κάουντι, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει: «Βγάζω το καπέλο στην Γκαλίσια που δεν άφησε τίποτα να την εμποδίσει να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα. Δίνει ένα καταπληκτικό παράδειγμα στην επόμενη γενιά».