Τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης και υπουργό Άμυνας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ενημέρωσε η υπηρεσία ασφάλειας και πληροφοριών (BIA) της Σερβίας, σχετικά με την εντολή που δόθηκε από τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών για παρακολούθηση των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων, όπως και του προέδρου Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Η εντολή για την παρακολούθηση δόθηκε, όπως μετέδωσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Σερβίας RTS, από «ενδιαφερόμενες ομάδες» με τη βοήθεια εκπροσώπου της ηγεσίας της αστυνομίας.

Η εισαγγελία της Σερβίας ξεκίνησε τις έρευνες για την υπόθεση και ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφάλειας για τον Βούτσιτς.
«Πριν από τρεις μέρες ανακαλύψαμε ότι μία ομάδα με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών παρακολουθούσε τους ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους, τον πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς και εμένα. Θα ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα και πολύ γρήγορα θα διαπιστώσουμε περί τίνος πρόκειται» ανέφερε ο κ. Βούτσιτς στην εφημερίδα «Βέτσερνιε Νόβοστι» του Βελιγραδίου.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει ποιοι τον παρακολουθούν, ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης δεν θέλησε να πει περισσότερα.

«Κάποιος σίγουρα περίμενε ότι δεν θα ασκώ κριτική σε κανένα. Και έχω ασκήσει κριτική σε πολλούς. Έχω μετατρέψει τη ζωή μου και τη ζωή των παιδιών μου σε κόλαση. Αλλά δεν φοβάμαι. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και κανέναν να φοβηθώ. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μην ντροπιαστώ στα μάτια του λαού» ανέφερε.

Η εφημερίδα «Ντάνας» αναφέρει ότι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες και εγκληματίες με τη βοήθεια κάποιων μελών της αστυνομίας παρακολουθούσαν τους Νίκολιτς και Βούτσιτς και ότι η κρατική ηγεσία το εξέλαβε ως προετοιμασία πραξικοπήματος.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η έκδοση εντολής για παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του προέδρου και του υπουργού Άμυνας της Σερβίας συμπίπτει χρονικά με τη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Βούτσιτς και του ιδιοκτήτη της εταιρίας «Delta» Μίροσλαβ Μίσκοβιτς και τη δήλωση του κ. Βούτσιτς ότι «ο Μίσκοβιτς δεν είναι ισχυρότερος από το κράτος».