Τη ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους στοίχισε μια κατολίσθηση στην Ιάβα της Ινδονησίας, με τα σωστικά συνεργεία να αναζητούν από χθες, Τρίτη 1η Ιανουαρίου, τους δεκάδες ανθρώπους που αγνοούνται. Ο προηγούμενος απολογισμός των Αρχών ανέφερε εννιά απώλειες ζωής.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι αγνοούνται μετά την καταστροφή που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις της Δευτέρας στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας.

Η βροχόπτωση, οι διακοπές της ηλεκτροδότησης και οι δυσχέρειες στις οδικές μεταφορές δεν επέτρεψαν μέχρι στιγμής τη μεταφορά και τη χρησιμοποίηση μηχανημάτων έργου και εκσκαφέων στον τόπο όπου έγινε η κατολίσθηση, στην περιοχή της πόλης Σουκαμπούμι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών, Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.

«Το έργο των σωστικών συνεργείων περιπλέκει επίσης το γεγονός ότι πάρα πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να φθάσουν επιτόπου», συνέχισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι δρόμοι είναι στενοί» και προκαλούνται «μποτιλιαρίσματα», καθώς προς τον τόπο της καταστροφής κινούνται «σωστικά συνεργεία, αυτοκίνητα που μεταφέρουν εφόδια, ασθενοφόρα», εξήγησε.

Οι έρευνες, που διακόπηκαν τη νύχτα, ξανάρχισαν το πρωί της Τετάρτης (02/01). Οι Αρχές κάνουν λόγο ως τώρα για τέσσερις τραυματίες.

Οι κατολισθήσεις δεν είναι ασυνήθιστες στην Ινδονησία. Το αρχιπέλαγος βυθίζεται υπερβολικά συχνά στο πένθος εξαιτίας φυσικών καταστροφών.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις τις οποίες προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις τον Οκτώβριο στο νησί της Σουμάτρας, στη δυτική Ινδονησία, στοίχισαν τη ζωή σε 22 ανθρώπους.