Ήταν ένας από τους πιο άτυχους της τρομοκρατικής επίθεσης στο Στρασβούργο, όταν το βράδυ της Τρίτης (11/12) ο Σερίφ Σεκάτ άρχισε να πυροβολεί όποιον βρήκε μπροστά του στην κεντρική πλατεία του Στρασβούργου. Ο λόγος για τον Ιταλό δημοσιογράφο, Αντόνιο Μεγκαλίτσι.

Οι γιατροί αποφάσισαν να παρακολουθήσουν για 24 ώρες την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του και στη συνέχεια να λάβουν τις όποιες αποφάσεις, γράφει σήμερα ο Τύπος της γενέτειρας του 29χρονου, ο οποίος χτυπήθηκε από σφαίρα στη βάση του κρανίου και η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση ο Μεγκαλίτσι βρίσκεται υπό φαρμακολογικό κώμα, ενώ όπως ανέφερε ο πατέρας της αρραβωνιαστικιάς το, η κατάστασή του είναι στάσιμη, η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά και θα είναι καθοριστικής σημασίας οι επόμενες 48 ώρες».

Ο ευρωβουλευτής της Λέγκα του Βορρά, Μάριο Μποργκέτσιο, τόνισε από την πλευρά του ότι «σύμφωνα με την μητέρα του Αντόνιο, η κατάστασή του θεωρείται από τους γιατρούς, μη αναστρέψιμη».

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει ότι η σφαίρα βρίσκεται πολύ κοντά στη σπονδυλική στήλη και για τον λόγο αυτό, μέχρι τώρα οι Γάλλοι γιατροί δεν θέλησαν να προχωρήσουν σε επέμβαση για την αφαίρεσή της.

Βάσει των αναφορών από τα ιταλικά ΜΜΕ, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Στρασβούργο πυροβόλησε τον Μεγκαλίτσι, στοχεύοντας ακριβώς στο κεφάλι του.