Και οι κοσμοναύτες έχουν εργασιακά δικαιώματα

Πρέπει να εργάζονται τις καθημερινές 6,5 ώρες και στις αργίες μάξιμουμ δύο ώρες


ΚΟΣΜΟΣ
3:25
11/12/2018
Και οι κοσμοναύτες έχουν εργασιακά δικαιώματα
3
loading

Πόσες ώρες πρέπει να εργάζονται οι αστροναύτες τις καθημερινές και πόσες τις αργίες;  Σας φαίνεται ένα απλό ζήτημα; Κι όμως δεν είναι καθώς η κατάκτηση του Διαστήματος προϋποθέτει την επίλυση ζωτικών ζητημάτων για την εξέλιξή της.

Ένα από αυτά τα ζωτικά ζητήματα είναι και τα εργασιακά δικαιώματα των αστροναυτών για τα οποία έχει ανοίξει πλέον για τα καλά η συζήτηση και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να ληφθούν αποφάσεις, προκειμένου να καθοριστεί ένα πλαίσιο.

Στις θέσεις της σχετικής εισήγησης που παρουσιάσθηκε στην Διάσκεψη, αναφέρεται το εξής: «Είναι προφανές, ότι, αφότου μετά τον Απρίλιο του 2017 έγινε η μετάβαση σε διαστημικές αποστολές στις οποίες συμμετείχαν δύο Ρώσοι κοσμοναύτες, οι μετρήσεις που έγιναν έδειξαν ότι η υπερωριακή επιχειρησιακή απασχόληση του ενός μέλους του πληρώματος τετραπλασιάσθηκε».

Με βάση δε την αξιολόγηση των στοιχείων που παρατίθενται στο κείμενο της εισήγησης, αναφέρεται ότι τις καθημερινές οι κοσμοναύτες πρέπει να απασχολούνται εξήμισι ώρες, ενώ τις αργίες όχι περισσότερο από 2 ώρες. Επίσης η μελέτη του ωραρίου εργασίας που είχαν τα μέλη 10 αποστολών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, στις οποίες συμμετείχαν τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες, έδειξε ότι η καθημερινή απασχόληση του καθενός ήταν 31 λεπτά.

Τα μέλη του πληρώματος θεώρησαν το ωράριο εργασίας και ξεκούρασης βασικά θετικό. Ωστόσο οι γιατροί επισημαίνουν ότι οι κοσμοναύτες πρέπει να τηρούν τις ιατρικές οδηγίες που αφορούν τις επιβαρύνσεις που δέχονται, καθώς επηρεάζουν την ικανότητα τους να εργασθούν αλλά και την υγεία τους ‘ώστε να ολοκληρώνουν επιτυχώς τις διαστημικές τους αποστολές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar τριαλαρο

  εντάξει και εγώ μαζί τους, τις υπόλοιπες ώρες πως σκατά θα τις γεμίσουν?
  Για καφέ δε μπορούν να πάνε, για ποτό τσου, για σινεμά τσου, για να δουν βιτρίνες τσου, άρα τι να τον κάνουν τον κενό χρόνο?

 2. avatar Και οι κοσμοναύτες έχουν εργασιακά δικαιώματα

  οι πτυχιούχοι του τμήματος ανθρωπιστικών επιστημών του ΕΑΠ δεν έχουν δικαιώματα.

 3. avatar Ντανος Ευάγγελος

  Ας παει η επιθεώρηση εργασίας στο σταθμό να τους γράψει

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει