Μία νεκρή και τρεις τραυματίες άφησε πίσω του γερανός, ο οποίος έπεσε στην περιοχή των Φοινικούδων στην Λάρνακα, στις 8.30 χθες το βράδυ.

Ένα ζευγάρι Άγγλων, μόνιμων κατοίκων Λάρνακας, καταπλακώθηκε από το γερανό εντός οχήματός στο οποίο επέβαιναν. Αν και απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική ζωντανοί, η άτυχη 67χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της, κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο, ενώ τραυματίστηκαν και δύο πεζοί, σύμφωνα με το sigmalive.

Μέχρι και τις 22.00 η Πυροσβεστική προσπαθούσε να απεγκλωβίσει τον οδηγό του οχήματος, αφού αρχικά απεγκλώβισαν την συνοδηγό. Ο άνδρας που επέβαινε στο αυτοκίνητο, υποβάλλεται σε εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή του είναι σταθερή.

Η πτώση του γερανού προκάλεσε και δύο τραυματισμούς, ενός Κυπρίου και ενός αλλοδαπού. Οι δύο άνδρες ήταν πεζοί και τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον γερανό. Ο 47χρονος αλλοδαπός υπέστη αποκοπή δακτύλου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για επανασυγκόλλησή του. Ο 60χρονος Κύπριος υπέστη κάταγμα μετακαρπίου και, αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες, ήρε εξιτήριο.

Γλίτωσε από θαύμα

Άγιο είχε ο ιδιοκτήτης ενός από τα οχήματα που καταπλάκωσε ο γερανός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός πάρκαρε το αυτοκίνητό του, μερικά μόλις δευτερόλεπτα πριν την πτώση του γερανού και πήγε σε παρακείμενο περίπτερο για να αγοράσει τσιγάρα. Μόλις απομακρύνθηκε από το όχημά του, σημειώθηκε η πτώση του γερανού, με αποτέλεσμα να υποστεί τεράστιες υλικές καταστροφές, αλλά ο ίδιος να γλιτώσει χωρίς ούτε μια γρατσουνιά.

Έκανε δουλειές του Δημαρχείου

Γύρω στις 11 το βράδυ ξεκίνησαν οι προσπάθειες για την απομάκρυνση του γερανού από την σκηνή. Το περιστατικό θα διερευνηθεί από την Αστυνομία Λάρνακας και το Υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γερανός ανήκει σε εταιρία που ανέλαβε την ανακαίνιση του Δημαρχείου Λάρνακας και βρισκόταν στο χώρο για εργασίες στο κτίριο του Δημαρχείου.

Το απίστευτο ατύχημα

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, έκαναν τον γερανό να στριφογυρίζει. Στη συνέχεια, ο γερανός δεν άντεξε και κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τα αυτοκίνητα. O γερανός βρισκόταν στην περιοχή για τις εργασίες σε ανεγειρόμενο κτίριο στη Λεωφόρο Αθηνών.

Η Αστυνομία Λάρνακας, πληροφορήθηκε το γεγονός γύρω στις 8.35 και αμέσως δυνάμεις τις πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και άρχισαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των δύο ηλικιωμένων που παγιδεύτηκαν στο όχημα τους.

Έχασε τη μάχη κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο

H άτυχη ηλικιωμένη, ενώ μεταφερόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, έχασε τη μάχη με τη ζωή. Γύρω στις 22.00 η πυροσβεστική κατάφερα να απεγκλωβίσει και τον οδηγό του οχήματος.

Μιλώντας στο SigmaLive, η Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λίζα Κεμιζτή, έκανε λόγο για εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση της Υπηρεσίας.

«Χρειάστηκε άλλος γερανός για να μετακινηθεί ο γερανός που κατέπεσε. Επιστρατεύθηκαν συνολικά 8 άτομα ενώ την όλη επιχείρηση συντόνιζε ο ίδιος ο Αναπληρωτής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγγολας», είπε. Εξήγησε επίσης ότι λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της, πρώτα έγιναν προσπάθειες για απεγκλωβισμό της γυναίκας, ενώ μεσολάβησαν 40 περίπου λεπτά για τον απεγκλωβισμό του άντρα.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «απόψε γύρω στις 20:30 γερανός που ήταν εγκατεστημένος για την επιδιόρθωση κτιρίου επί της Λεωφόρου Αθηνών, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται αποκολλήθηκε από το έδαφος και έπεσε επί της Λεωφόρου Αθηνών με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τρία οχήματα, δύο εκ των οποίων ήταν σταθμευμένα” ενώ το τρίτο αυτοκίνητο οδηγείτο και μέσα βρίσκονταν δύο άτομα, μία γυναίκα και ένας άντρας.

Μιλώντας στο SigmaLive, ιδιοκτήτης γραφείου ταξί το οποίο βρίσκεται μόλις δίπλα από τα θεμέλεια του γερανού, είπε ότι ο γερανός είχε χτυπηθεί από κεραυνό πριν από μερικούς μήνες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι γνωστό κατά πόσο οι αρμόδιοι είχαν ελέγξει ότι μετά το περιστατικό ο γερανός ήταν ασφαλής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι οι δύο συμπολίτες μας που έχουν κτυπήσει. Αύριο το πρωί το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να διεξάγουμε έρευνα για να δούμε κάτω από ποιες συνθήκες συνέβηκε αυτό το ατύχημα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «ο γερανός βρίσκεται εδώ για την επέκταση του Δημοτικού Μεγάρου. Θα διεξάγουμε έρευνα αλλά εκείνο που προέχει είναι οι τραυματίες και η κατάσταση της υγείας τους».

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε την Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες που ανταποκρίθηκαν άμεσα και έσπευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για να ενημερωθεί για την υγεία των δύο τραυματιών.

Ο κ. Λουρουτζιάτης, ο οποίος μετέβη χθες βράδυ στη σκηνή και αργότερα στο νοσοκομείο, εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο της άτυχης γυναίκας και ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και την Πολιτική Άμυνα για την ουσιαστική βοήθεια, που προσέφεραν.

Ο κ. Λουρουτζιάτης συγκάλεσε σύσκεψη στο Δημαρχείο των αρμοδίων υπηρεσιών για να εξεταστούν όλα τα δεδομένα.