Στιγμιότυπα από ένα αιματηρό περιστατικό που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2017, στο Μιλγουόκι (Ουισκόνσιν) είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα πλάνα προέρχονται από κάμερες που βρίσκονται πάνω σε αστυνομικούς και δείχνουν την επεισοδιακή σύλληψη ενός έγχρωμου άνδρα σε μια γειτονιά του Μιλγουόκι. Οι αρχές είχαν ενημερωθεί για την παρουσία ενός ένοπλου άνδρα σε μια ταράτσα. Οι αξιωματικοί που έσπευσαν στο σημείο για να ερευνήσουν την καταγγελία εντόπισαν τον Jerry Smith Jr. του φώναξαν «Ψηλά τα χέρια. Τώρα!» και άρχισαν να τον πλησιάζουν σημαδεύοντάς τον με περίστροφο. Φτάνοντας κοντά του πίστεψαν ότι κρατά όπλο και τον πυροβόλησαν.

Ο άνδρας σωριάστηκε κάτω και δίπλα του έπεσε και το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο οι αστυνομικοί πέρασαν για όπλο. Κάποια από τις σφαίρες έγδαρε το κεφάλι του, ενώ μια άλλη τον βρήκε στο δεξί του πόδι προκαλώντας του μάλιστα μόνιμη μερική παράλυση.

Χρειάστηκε να μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ένα χρόνο μετά, ο Jerry Smith Jr. αποφάσισε να μηνύσει την πόλη του Μιλγουόκι γι’ αυτό που του συνέβη, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του.

Το αστυνομικό τμήμα της πόλης πάντως στηρίζει τους αξιωματικούς του και τον τρόπο που έδρασαν λέγοντας πως οι πυροβολισμοί ήταν δικαιολογημένοι.

Προσοχή: το βίντεο περιλαμβάνει σκληρές εικόνες