Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους δύο λύκεια του Ιλινόις μετά από έναν αγώνα φούτμπολ για τα προημιτελικά του σχολικού Πρωταθλήματος της Πολιτείας. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μια από τις δύο ομάδες δέχθηκε έξωθεν βοήθεια που φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Ακαδημία Simeon και την Ακαδημία Nazareth, που διεξήχθη στις 10 Νοεμβρίου, βρήκε νικήτρια τη δεύτερη με σκορ 34-27.

Οι ηττημένοι, ωστόσο, έχουν βάσιμες υποψίες ότι έπεσαν θύματα ενός σατανικού σχεδίου που σκαρφίστηκε πατέρας ενός παίκτη των αντιπάλων. Ισχυρίζονται λοιπόν ότι ο εν λόγω πατέρας φορούσε στολή διαιτητή και επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο σύλλογος αποφοίτων της Ακαδημίας καθώς και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, κατέθεσαν αγωγή κατά των αντιπάλων τους. Σε αυτήν ισχυρίζονται ότι ο γονέας ενός παίκτη του Nazareth φορούσε στολή διαιτητή και επηρέαζε τα σφυρίγματα της ομάδας διαιτητών που διηύθυνε τον αγώνα. Εδώ να σημειώσουμε ότι οι διαιτητικές ομάδες σε αγώνες του αμέρικαν φούτμπολ απαρτίζονται από επτά κριτές/διαιτητές.

Όπως ανέφερε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Ακαδημίας Simeon, πέραν της μηνυτήριας αναφοράς εναντίον του Nazareth, έχει κατατεθεί και επίσημη καταγγελία στον Σύνδεσμο Λυκείων του Ιλινόις (IHSA). Ο βοηθός εκτελεστικού διευθυντή του IHSA, Matt Troha, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο επ’ αυτού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.