Από τον τρούλο του ναού του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί την Τρίτη ένας 49χρονος Ιταλός, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην οικονομική πολιτική της χώρας του αλλά και της Ευρώπης, παραμένοντας εκεί και σήμερα, την ώρα που 20.000 άνθρωποι άκουγαν το εβδομαδιαίο κήρυγμα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄.

Ενώ πολλοί άνθρωποι αντιλήφθηκαν το πανό που ήταν κρεμασμένο από τον τρούλο κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, ήταν αδύνατο να διαβάσουν από την πλατεία και σχεδόν κανένας δεν είδε ότι ένας άνθρωπος βρισκόταν εκεί πάνω.

Ο πάπας Βενέδικτος, πάντως, δεν αναφέρθηκε στον Μαρτσέλο Ντι Φινίτζιο, τον άνθρωπο που βρισκόταν πάνω στον τρούλο του Αγίου Πέτρου και έχει επιχείρηση που νοικιάζει ομπρέλες και ξαπλώστρες σε παραλία στη βόρεια Ιταλία.

Μετά την ολοκλήρωση του κηρύγματος του Πάπα, η υπηρεσία ενημέρωσης της καθολικής εκκλησίας μίλησε με τον Ντι Φινίτζιο στο κινητό του, από τον τρούλο όπου βρισκόταν, ο οποίος ανέφερε: «Είμαι εδώ για να ζητήσω βοήθεια. Η κυβέρνησή μας, το κράτος μας, δεν υπάρχουν. Οι τομείς της οικονομίας, ο κλάδος της παραλίας, έχουν παραλύσει εδώ και χρόνια από τις κυβερνητικές πολιτικές… Ζητώ πολιτικό άσυλο από το Βατικανό…», είπε απευθύνοντας έκκληση προς τον Πάπα.

Ο άνδρας, ο οποίος είχε τυλίξει μία ιταλική σημαία στο λαιμό του, ανέφερε ότι δεν θα κατέβει από τον τρούλο έως ότου κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εργατικά συνδικάτα του υποσχεθούν ότι θα καθίσουν μαζί του και θα επιλύσουν τα σοβαρά οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Ιταλοί που εργάζονται στον κλάδο του τουρισμού.
«Θέλω να ζήσω, μου αρέσει η ζωή», είπε, «αν θέλουν να με σκοτώσουν, ας το κάνουν μπροστά σε εκατομμύρια κόσμου».