Τέσσερις εργάτες της χημικής βιομηχανίας «Vinyls» ανέβηκαν στο καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Μάρκου στη Βενετία και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή τη στιγμή, οι εργάτες διαμαρτύρονται κατά του εργοδότη τους, που τους έχει απλήρωτους εδώ και πέντε μήνες, ενώ, παράλληλα, δεν έχει καταφέρει να τους εξασφαλίσει την ένταξη στο ταμείο ανεργίας.

Ανάμεσά τους, και μια γυναίκα, η οποία ονομάζεται Νικολέτα Τζάγκο, η οποία δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είναι όλοι τους κουρασμένοι να κοροϊδεύονται και είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν, ειρηνικά, στο καμπαναριό».

Οι εργάτες της «Vinyls» επέλεξαν τη βασιλική εκκλησία του Αγίου Μάρκου, διότι -όπως εξήγησαν- «πρόκειται, κατά κάποιον τρόπο, για τον ιδιοκτήτη της Βενετίας. Σαν τους νέους ιδιοκτήτες, τους έκτακτους διαχειριστές της επιχείρησής τους, που τους οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο».

Στο μεταξύ, ο 47χρονος επιχειρηματίας από την Τεργέστη, Μαρτσέλο Ντι Φινίτσιο, ο οποίος παρέμεινε μέχρι τις εννέα χθες το βράδυ -επί τριάντα ώρες- στο καμπαναριό του Αγίου Πέτρου, βάσει απόφασης που του παρέδωσε η αστυνομία, δεν θα μπορεί να επιστρέψει στη Ρώμη, για να επόμενα τρία χρόνια.

Χθες, ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Έντσο Μοάβερο, του είχε υποσχεθεί ότι θα προσπαθήσει να αναθεωρήσει την απόφαση απελευθέρωσης των εμπορικών αδειών σε παραθαλάσσιες περιοχές, εξαιτίας της οποίας ο Ντι Φινίτσιο ισχυρίζεται ότι κινδυνεύει να χάσει το εστιατόριό του, στην Τεργέστη.