Με πορνογραφικό υλικό προσπαθούσε να προσελκύσει τους ψηφοφόρους του ένας υποψήφιος για τη δημαρχία της Ζένιτσα στη Βοσνία. Οι αρχές του απαγόρεψαν να συμμετάσχει στις εκλογές και ο ίδιος δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα αγωνιστεί για να αποκατασταθεί η υποψηφιότητά του και να του δοθεί η ευκαιρία να μετατρέψει την πόλη του σε… Χόλιγουντ.

«Επτά ημέρες αφότου ξεκίνησα την εκστρατεία, όλος ο πλανήτης μιλάει για μένα», είπε ο Μίραντ Χατζιαχμέτοβιτς στο πρακτορείο Reuters. «Νομίζω ότι είχα μια σούπερ εκστρατεία και απέδειξα ότι είμαι ο καλύτερος ειδικός σε θέματα αγοράς στη Βοσνία».

Ο «καινοτόμος» Μίραντ, όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος τον εαυτό του, κατέβαινε ως ανεξάρτητος διεκδικώντας τη δημαρχία της Ζένιτσα, της τέταρτης σε μέγεθος πόλης της χώρας, στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 Οκτωβρίου. Την περασμένη εβδομάδα όμως η εφορευτική επιτροπή τον διέγραψε γιατί στην ιστοσελίδα του βρέθηκε πορνογραφικό υλικό. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μετά από κάθε ερώτηση για τοπικά θέματα που έθεταν στον υποψήφιο μπορούσαν να προχωρήσουν στους συνδέσμους που οδηγούσαν σε άλλες σελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο. Οι σύνδεσμοι αυτοί αφαιρέθηκαν, κατ’ εντολή της εφορευτικής επιτροπής.

Ο Χατζιαχμέτοβιτς έχει προσφύγει κατά της απόφασης και πιστεύει ότι τα δικαστήρια θα τον δικαιώσουν. Αν όμως η δικαιοσύνη της χώρας του τον απογοητεύσει, σκοπεύει να προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε ανοιχτή επιστολή του με την οποία ζητά τη στήριξη των Δυτικών πρεσβευτών στη Βοσνία, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος αναφέρει ότι ήθελε μόνο να μετατρέψει τη Ζένιτσα σε Χόλιγουντ αντί για Τεχεράνη.

«Ξέρω ότι τα αγόρια και τα κορίτσια της χώρας μου θέλουν να κάνουν ελεύθερα έρωτα, να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν τη ζωή. Όλοι ονειρεύονται το Χόλιγουντ, όχι την Τεχεράνη» γράφει, κάνοντας εμμέσως αναφορά στον νυν δήμαρχο της πόλης ο οποίος προέρχεται από ένα μουσουλμανικό κόμμα που μεταπολεμικά απέκτησε δεσμούς με το Ιράν.