Σε τουλάχιστον έντεκα ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σήμερα σε εβραϊκή συναγωγή στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνιας, σύμφωνα με την εφημερίδα The Jerusalem Post. Πρόκειται για μία από τις φονικότερες επιθέσεις αντισημιτικού χαρακτήρα στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ των νεκρών είναι και ένας αστυνομικός. Η επίθεση στην πόλη των ΗΠΑ σημειώθηκε λίγο μετά την έναρξη της λειτουργίας. Ο ύποπτος παραδόθηκε στην Αστυνομία και δήλωσε στις Αρχές ότι «όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν», ενώ φώναξε και άλλα συνθήματα αντισημιτικού χαρακτήρα.

Γνωστά τα αντισημιτικά αισθήματα του δράστη

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο άνδρας που σκόρπισε τον θάνατο στο Πίτσμπουργκ είναι 46 ετών και ονομάζεται Ρομπ Μπάουερς. Προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί επισήμως τα κίνητρά του, μολονότι, γράφεται ότι ο δράστης είχε αναρτήσει μηνύματα αντισημιτικού περιεχομένου σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Μια από τις χειρότερες σκηνές εγκλήματος»

Επίσης, ο διευθυντής της Αρχής Δημόσιας Ασφάλειας του Πίτσμπουργκ, Ουέντελ Χίσριτς, είπε σε δημοσιογράφους ότι πρόκειται για «μία από τις χειρότερες σκηνές εγκλήματος που έχω δει ποτέ μου». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το σκηνικό είναι πολύ άσχημο εντός της συναγωγής, υπάρχουν πολλοί νεκροί». Ο αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι ο δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την ταυτότητά του υπόπτου. Ο Χίσριτς μίλησε για τέσσερις τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων είναι αστυνομικοί. Τόνισε, επίσης, ότι δεν υπάρχει άλλη απειλή για την κοινότητα. Το FBI θα ηγηθεί της έρευνας για την ένοπλη επίθεση.