Σε συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου ελπίζει το Ισραήλ

Οι δύο χώρες βρίσκονται σε αντιπαράθεση για το Ιράν


ΚΟΣΜΟΣ
14:41
11/09/2012
Σε συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου ελπίζει το Ισραήλ
loading

Το Ισραήλ ελπίζει πως ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθούν σύντομα, παρά τις διαφορές τους στο θέμα του Ιράν, δήλωσε σήμερα ισραηλινός υπουργός.

«Ελπίζω σύντομα θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου. Έχει διατυπωθεί αίτημα για το λόγο αυτό. Οι σχέσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξαρτώνται από τη μια δήλωση ή την άλλη. Ποτέ δεν ήταν τόσο στενές όσο με την συγκεκριμένη αμερικανική κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γκιλάντ Ερντάν.

Η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των εργασιών της επόμενης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ από τις 23 ως τις 29 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, στην οποία θα συμμετάσχει ο Νετανιάχου.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται την ίδια ώρα που Ισραήλ και ΗΠΑ βρίσκονται σε αντιπαράθεση για το Ιράν, με το εβραϊκό κράτος να απαιτεί από τη σύμμαχό του Ουάσινγκτον να ορίσει μια «κόκκινη γραμμή» στην Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Η αμερικανική κυβέρνηση αρνείται να κάνει κάτι τέτοιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει