Η μικρούλα Σκάρλετ είναι ένα πραγματικό αγγελάκι. Ένα πανέμορφο κοριτσάκι που κάνει τα πρώτα του βήματα. Εκ πρώτης όψεως τίποτα δεν μαρτυρά ότι είναι ήδη βασανισμένη: γεννήθηκε με μισή καρδιά!

Όταν γεννήθηκε η Σκάρλετ, σε νοσοκομείο της Γλασκόβης, οι γιατροί νόμιζαν ότι ήταν ένα υγιές μωρό. Όμως, η μητέρα της υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς το κοριτσάκι φαινόταν να έχει δυσκολία στην αναπνοή και έκλαιγε συνεχώς.

Μετά από τέσσερις μήνες και αρκετές εξετάσεις, αποκαλύφθηκε το πρόβλημα. Το δεξί τμήμα της καρδιάς της Σκάρλετ ήταν ατροφικό, με αποτέλεσμα να μην αιματώνονται σωστά οι πνεύμονες.

Το σοκ ήταν μεγάλο για την οικογένεια. Περίπου 600 παιδιά γεννιούνται κάθε χρόνο με αυτή την πάθηση και τα περισσότερα πεθαίνουν μέσα σε λίγες ημέρες. Η Σκάρλετ είναι ένα θαύμα, καθώς κατάφερε να επιβιώσει χωρίς καμία θεραπεία για 4 μήνες.

Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε δύο πολύ σοβαρές επεμβάσεις και οι γιατροί κατάφεραν να κατευθύνουν το αίμα στους πνεύμονες.

Η πρόγνωση για την Σκάρλετ είναι αισιόδοξη. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχει μια φυσιολογική παιδική ηλικία, αλλά είναι πιθανό να χρειαστεί μεταμόσχευση όταν φθάσει στην εφηβεία.