Οι αρχές δημόσιας υγείας της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσαν το κλείσιμο πολλών υπηρεσιών ενός δημόσιου νοσοκομείου του Γιοχάνεσμπουργκ, μεταξύ των οποίων το μαιευτήριό του, μετά τον θάνατο έξι νεογέννητων από μια σπάνια μόλυνση από το βακτήριο κλεμπσιέλα πνευμονίας (Klebsiella pneumoniae).

Το νοσοκομείο Thelle Mogoerane, το οποίο βρίσκεται στην κοινότητα Βοσλόορους, στο ανατολικό τμήμα της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, αντιμετωπίζει από τον Ιούλιο μια σειρά λοιμώξεων από αυτό το βακτήριο, το οποίο είναι ανθεκτικό στα συνηθισμένα αντιβιοτικά, δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Άαρον Μοτσολέντι.

«Δεν μπορούμε πλέον να υποδεχθούμε νεογέννητα σε αυτήν τη δομή», πρόσθεσε.

Το βακτήριο αυτό, το οποίο είναι φυσικά παρόν σε ορισμένα όργανα, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς έχει αποδυναμωθεί με συνέπεια να προκαλέσει μολύνσεις οι οποίες μπορεί να αποβούν μοιραίες.

Οι προσβληθέντες θα μεταφερθούν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, σημείωσαν οι αρχές.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Υγείας απέδωσε την μόλυνση στον συνωστισμό που υπάρχει στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, η οποία, όπως σημείωσε, δεν επιτρέπει την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης των λοιμώξεων.

Στην επαρχία του Γκάουτενγκ, στον βορρά, στην οποία βρίσκεται το Γιοχάνεσμπουργκ και η πρωτεύουσα Πρετόρια, τα μαιευτήρια και οι άλλες υπηρεσίες για τα νεογνά παρουσιάζουν πληρότητα 132%.

Εν μέρει αυτός ο συνωστισμός οφείλεται στην παρουσία στην επαρχία αυτή πολλών ξένων που πηγαίνουν για νοσηλεία στη Νότια Αφρική από γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ζιμπάμπουε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber