Ο υπουργός Διεθνούς Αρωγής και Συνεργασίας της Γερμανίας Ντιρκ Νίμπελ ανακοίνωσε την αύξηση της βοήθειας προς τους Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι φθάνουν στην Ιορδανία, στη διάρκεια επίσκεψής του στο βασίλειο, όπως ανέφερε το γραφείο του σήμερα στο Βερολίνο.

Από τα 10 εκατ. ευρώ της πρόσθετης βοήθειας, τα 8,5 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν για να βελτιωθούν οι υποδομές για την παροχή πόσιμου νερού στη βόρεια Ιορδανία, όπου έχουν προσφύγει περίπου 150.000 άνθρωποι για να σωθούν από τη σύρραξη στη χώρα τους.

Τα βελτιωτικά έργα θα βοηθήσουν τόσο τους Σύρους πρόσφυγες όσο και τους Ιορδανούς, οι οποίοι μοιράζονται τους λιγοστούς υδάτινους πόρους στην περιοχή με τους νεοαφιχθέντες, ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του Νίμπελ.

Τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία έχει δημιουργήσει και λειτουργεί καταυλισμούς για τους Σύρους πρόσφυγες.

Πριν από τη σημερινή ανακοίνωση, το Βερολίνο είχε κάνει γνωστό πως έχει διαθέσει σχεδόν 12 εκατ. ευρώ σε απευθείας βοήθεια.