Μια αναγνωριστική ομάδα γάλλων ειδικών έφτασε στην Ιορδανία προκειμένου να παράσχει ιατρική βοήθεια στα θύματα των συγκρούσεων στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.

«Οι πρώτοι σύροι τραυματίες θα νοσηλευτούν στα τέλη της εβδομάδας» ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή αναμένεται να κινητοποιηθούν ειδικοί των υπουργείων Άμυνας, Εξωτερικών και Εσωτερικών, όπως στρατιωτικοί γιατροί, διαπραγματευτές και διερμηνείς. Έχουν γίνει ήδη επαφές με τις αρχές της Ιορδανίας, τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις ώστε να εκτιμηθούν καλύτερα οι ανάγκες των ανθρώπων και να συγκροτηθεί με βάση αυτές η γαλλική ομάδα που θα αναλάβει δράση στα τέλη της εβδομάδας, στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία.

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν τόνισε ότι η χώρα του δεσμεύεται να παράσχει κατεπείγουσα βοήθεια στα θύματα των μαχών και στους Σύρους πρόσφυγες. «Η αλληλεγγύη της Γαλλίας απέναντι στο συριακό λαό εκφράζεται σε στενή συνεργασία με τις ιορδανικές αρχές, η συμβολή των οποίων αποδεικνύεται πολύτιμη και καθοριστική» σημείωσε.