Οι χώρες στο Κέρας της Αφρικής θα λάβουν επιπλέον 22 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να τις βοηθήσουν να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έπειτα από αυτή την απόφαση η ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια που έχει προσφέρει η ΕΕ στην Αιθιοπία, την Κένυα, το Τζιμπουτί και τη Σομαλία ανέρχεται σε 791 εκατομμύρια ευρώ από πέρυσι, οπότε έπληξε την περιοχή ξηρασία–η χειρότερη των τελευταίων 60 ετών.

«Σήμερα χάρη στην αύξηση των βροχοπτώσεων και την εργασία των ανθρωπιστικών οργανώσεων, ο λιμός έχει υποχωρήσει. Παρόλα αυτά η πείνα, οι εκτοπισμοί και η ανασφάλεια παραμένουν», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η νέα αυτή βοήθεια της ΕΕ έχει στόχο να μετριάσει τις επιπτώσεις από μελλοντικές ανθρωπιστικές κρίσεις προσφέροντας τρόφιμα, νερό, υπηρεσίες υγείας και υγιεινής στις τοπικές κοινωνίες, δήλωσε η ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για την Ανθρωπιστική Βοήθεια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και αναδείχθηκε ισόπαλη 7-7 με την Ιταλία, στο δεύτερο παιχνίδι της στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, παρότι εμφάνισε και πάλι κάποιες αδυναμίες, έδειξε ότι έχει πλησιάσει τις κορυφαίες σε δυναμικότητα ομάδες και είναι ικανό (δεδομένης και της εμπειρίας αρκετών διεθνών) να κάνει μεγάλες «ζημιές».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο