Συνθήκες απόλυτης φτώχειας για 5.058.000 ανθρώπους στην Ιταλία

Απόλυτο αρνητικό ρεκόρ από το 2005 μέχρι σήμερα


ΚΟΣΜΟΣ
18:11
26/06/2018
Συνθήκες απόλυτης φτώχειας για 5.058.000 ανθρώπους στην Ιταλία
3
loading

Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας ζουν 5.058.000 άτομα στην Ιταλία, σύμφωνα με έκθεση του ιταλικού στατιστικού ινστιτούτου Istat. Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, πρόκειται για έρευνα που διενεργήθηκε το 2017 και καταγράφεται απόλυτο αρνητικό ρεκόρ από το 2005 μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την έκφραση «συνθήκες απόλυτης φτώχειας», γίνεται αναφορά σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να αγοράσουν τα αναγκαία αγαθά για μια αξιοπρεπή καθημερινή διαβίωση.

Η αύξηση της απόλυτης φτώχειας σημειώνεται κυρίως στην Κάτω Ιταλία, σύμφωνα με το Istat, αλλά υπάρχουν ανησυχητικά μηνύματα και από πολλές πόλεις του ιταλικού Βορρά.

Σε ό,τι αφορά τα ανήλικα, το ποσοστό παιδιών και εφήβων που ζουν χωρίς τα αναγκαία βασικά αγαθά, παραμένει σε ανησυχητικά επίπεδα -στο 12,1%- ενώ στις οικογένειες με τρία ή και περισσότερα παιδιά, το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 20,9%.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Kay

  Ποια ειναι δηλαδή αυτά τα αγαθά που δεν μπορούν να αγορασουν; Ψωμι και γαλα; Αυγά; Τι σημαίνει απόλυτη φτώχεια; Ζουν δηλαδη με 30€, με 50€ ή με 500€ το μηνα; Δεν λεω οτι δεν υπάρχουν ανθρωποι με σοβαρά προβληματα αλλά τετοιου ειδους περιγραφες τυπου "απόλυτη φτώχεια" τι στα αλήθεια σημαίνει; Αυτοι που δεν εχουν να φάνε ή να πιουν νερό σε τι συνθηκες ζουν δηλαδή; Αυτοί που τα εχασαν ολα και ειναι στο δρομο αστεγοι; Ποιοι ειναι οι φτωχοί, αυτοι που δεν εχουν να φανε ας πουμε καθε μερα ή αυτοι που δεν μπορουν να πανε διακοπες δυο βδομάδες;

  1. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

   Το λέει, οτι είναι αυτοί που δεν μπορούν να αγοράσουν τα απολύτως αναγκαία. Απολύτως αναγκαία είναι τα τρόφιμα, η ένδυση, τα είδη προσωπικής φροντίδας και καθαριότητας, τα φάρμακα, τα σχολικά είδη των παιδιών, οι λογαριασμοί νερού, ρεύματος, τέτοια πράγματα εννοεί απολύτως αναγκαία.

   1. avatar Kay

    Όχι το κείμενο ειναι γενικοτατο, "τα αναγκαια" λεει "για αξιοπρεπή διαβίωση." Το τι σημαίνει αυτό στην Ευρώπη ειναι κάτι που δεν ειναι σίγουρο. Ο συντακτης δηλαδη μπορεί να θεωρεί οτι είναι αναγκαίο ενα smart phone ή δυο εβδομαδων διακοπές. Διαβαζοντας τέτοια άρθρα δίνεται η εντύπωση οτι αυτοί οι ανθρωποι δεν εχουν να φάνε από την άλλη πεντε και βαλε εκατομμύρια Ιταλων να μην εχουν να φανε μου φαίνεται ψέμα! Μαλλον η "απόλυτη φτώχεια" στην Ευρώπη σχετίζεται με τελείως διαφορετικές παραμέτρους και οι οροι χρησιμοποιούνται για να δημιουργούνται εντυπώσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει