Τριάντα ξυλουργοί, οικοδόμοι, αστυνομικοί, πυροσβέστες και ένα πλήρωμα ασθενοφόρου χρειάστηκαν για να μεταφερθεί η παχύτερη έφηβη της Βρετανίας, η Georgia Davis των 19 ετών και των 400 κιλών, στο νοσοκομείο.

Η 19χρονη χρειαζόταν άμεση ιατρική βοήθεια αλλά χρειάστηκαν τριάντα άνθρωποι και οκτώ ώρες για να φτάσει μέχρι το… ασθενοφόρο! Ο δρόμος έξω από το σπίτι της στη Νότια Ουαλία έκλεισε αφού χρειάστηκε να γκρεμιστούν δύο τοίχοι για να μετακινηθεί από το υπνοδωμάτιό της.

Η κατάσταση της υγείας της δεν έχει γίνει γνωστή αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπέστη πολυοργανική κατάρρευση όταν το βάρος της έφτασε τα τετρακόσια κιλά τη στιγμή που μουσαμάδες και λινάτσες χρησιμοποιήθηκαν για να μην είναι ορατή η επιχείρηση από τους τρίτους και να υπάρχει στοιχειώδης ιδιωτικότητα για τη νεαρή γυναίκα.

Οι οικοδόμοι αφαίρεσαν ένα παράθυρο και στη συνέχεια γκρέμισαν τον εξωτερικό και τον εσωτερικό τοίχο για να φτάσουν στην Davis. Στη συνέχεια φτιάχτηκε μία αυτοσχέδια γέφυρα για να μεταφερθεί από το δωμάτιο του πρώτου ορόφου στο ασθενοφόρο. Στο σημείο είχε φτάσει κι ένας γερανός για την περίπτωση που χρειαζόταν να χρησιμοποιηθεί στην επιχείρηση.

Το κόστος της επιχείρησης αναμένεται να φτάσει τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενώ θα πρέπει να ξαναχτιστούν και οι γκρεμισμένοι τοίχοι. «Είναι τραγικό για εκείνη. Έχει κάνει χιλιάδες δίαιτες όλων των ειδών και έχει πάει σε κατασκηνώσεις απώλειας βάρους», είπε για την 19χρονη γείτονας που ήταν παρών στην επιχείρηση, «αλλά τίποτα δεν είχε αποτέλεσμα».

«Είμαι στο κρεβάτι και δεν μπορώ να σηκωθώ», είχε γράψει πριν λίγες μέρες στο λογαριασμό της στο Facebook.
«Μπλοκαρίστηκα στην τουαλέτα για είκοσι λεπτά. Πονάνε τα πόδια και η πλάτη μου και τα γόνατά μου δεν θα άντεχαν αν έμενα κι άλλο καθιστή».

Η Davis είχε ανακηρυχθεί η παχύτερη έφηβη στη Βρετανία το 2008, όταν είχε βάρος 209 κιλά σε ηλικία 15 ετών. Οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει πως θα πέθαινε αν δεν έχανε βάρος και τότε πήγε σε αμερικανική κατασκήνωση απώλειας βάρους όπου έχασε τα μισά κιλά.

Όμως με την επιστροφή της στη Βρετανία επέστρεψε και στις κακές συνήθειές της και ξαναπήρε εκατό κιλά.

«Φυσικά και νιώθω ένοχη», είχε δηλώσει η μαμά της, Lesley Davis. Είναι και η ίδια υπέρβαρη ζυγίζοντας 114 κιλά. «Η Georgia δεν μπορεί να περπατήσει, χάνει την αναπνοή της μόλις κάνει λίγα βήματα. Ανησυχώ πολύ», λέει.
Η 19χρονη παραδέχθηκε πως το βάρος της τής προκαλεί τόση θλίψη που επιχειρώντας να τη διαχειριστεί τρώει ακόμα περισσότερο.

Με τα δεδομένα της αυτή τη στιγμή, δεν αναμένεται να ζήσει μετά τα εικοστά της γενέθλια. «Το ξέρω πως τρώω μέχρι θανάτου αλλά δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω», λέει η ίδια.

Δείτε τις φωτογραφίες