Τέλος στη ζωή του με μία πλαστική σακούλα επιχείρησε να βάλει ο πρώην αρχηγός της σικελικής μαφίας Μπερνάρντο Προβεντσάνο. Ο 79χρονος που είναι σοβαρά άρρωστος και βρίσκεται υπό αυστηρό καθεστώς κράτησης μαζί με άλλους 50 φυλακισμένους στην υψηλής ασφαλείας φυλακή της Πάρμας, βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης από ένα δεσμοφύλακα, ξαπλωμένος στο κρεβάτι του και με τη σακούλα περασμένη ήδη στο κεφάλι του.

Το γεγονός αποκαλύφθηκε μόνον 24 ώρες αργότερα. Η ζωή του Προβεντσάνο δεν κινδυνεύει.

Αυτός ο «νονός» της μαφίας του Κορλεόνε, ο οποίος έχει καταδικαστεί επανειλημμένα σε ισόβια κάθειρξη, βρίσκεται υπό διαρκή επιτήρηση και η παρουσία μιας πλαστικής σακούλας στο κελί του, όπου απαγορεύεται να υπάρχει οποιοδήποτε επικίνδυνο αντικείμενο, προκάλεσε ερωτήματα από την πλευρά των δικηγόρων του.

Ο Προβεντσάνο ήθελε άραγε να αυτοκτονήσει, να τραβήξει την προσοχή στην κατάσταση της υγείας του -υποβλήθηκε σε επέμβαση για καρκίνο και πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον- ή να δώσει ένα κωδικοποιημένο σήμα, όπως συμβαίνει συχνά με τη μαφία;

Σήμερα είναι προγραμματισμένη ακροαματική συνεδρίαση του κακουργιοδικείου της Πάρμας στο πλαίσιο μιας δίκης του Προβεντσάνο για φόνο.

Ο Προβεντσάνο είχε συλληφθεί στις 11 Απριλίου 2006, αφού διέφευγε της αστυνομίας επί 43 χρόνια.