Σε υψηλούς τόνους το ντιμπέιτ Σαρκοζί-Ολάντ

«Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Γερμανίας και όχι της Ελλάδας», είπε ο Σαρκοζί


ΚΟΣΜΟΣ
23:37
02/05/2012
Σε υψηλούς τόνους το ντιμπέιτ Σαρκοζί-Ολάντ
loading

Την πιο «κρίσιμη» μάχη μεταξύ τους, λίγα 24ωρα πριν τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, δίνουν αυτή την ώρα σε υψηλούς τόνους ο Νικολά Σαρκοζί και ο Φρανσουά Ολάντ.

«Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Γερμανίας και όχι της Ελλάδας ή της Ισπανίας» είπε ο Σαρκοζί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το οικονομικό πρόγραμμα του αντιπάλου του θα οδηγήσει τη χώρα σε οικονομικό αδιέξοδο.

Στο πρώτο και μοναδικό ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψήφιων, που ίσως να κρίνει και ποιος θα αναλάβει τα ηνία της χώρας, τα θέματα που έχουν έως τώρα κυριαρχήσει είναι αυτά της οικονομίας και της απασχόλησης.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών επιτέθηκε στον Σαρκοζί επισημαίνοντας ότι η ανεργία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του κατά ένα εκατομμύριο ανθρώπους χωρίς να υπάρχει εκ μέρους της πολιτείας καμία δράση.

Πάντως, ο Γάλλος πρόεδρος αμφισβήτησε την ακρίβεια των στατιστικών του αντιπάλου του και επισήμανε ότι η αύξηση της ανεργίας στη χώρα ήταν πολύ μικρότερη από άλλες δυτικές χώρες.

Παράλληλα, ο Σαρκοζί τόνισε ότι η αναμέτρηση της Κυριακής είναι μία ιστορική επιλογή, στην οποία «δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε λάθος», ενώ ο Ολάντ δεσμεύθηκε για ακόμα μια φορά για το τέλος των «υπερβολικά προστατευμένων προνομίων».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει