Έχουμε δει μέχρι στιγμής τη Barbie πιλότο, τη Barbie παλαιοντολόγο και άλλα 130 περίπου επαγγέλματα. Αυτή τη φορά όμως η κούκλα που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι ανεβάζει ψηλά τον πήχη και αναμειγνύεται με την πολιτική.

Για την ακρίβεια, η νέα εκδοχή της Barbie που θα κάνει την εμφάνιση της στις βιτρίνες τον Αύγουστο, βάζει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ. Δεν είναι όμως ούτε με το κόμμα των Δημοκρατών, ούτε και με την παράταξη των Ρεπουμπλικάνων, αλλά μέλος της παράταξης B όπως την ονομάζει η κατασκευάστρια εταιρεία.

Το νέο φαβορί για το Λευκό Οίκο είναι ντυμένο στα ροζ και τα ρούχα του έχει σχεδιάσει ο Chris Benz που ντύνει την αληθινή πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Michelle Obama.

H μεγαλύτερη ωστόσο καινοτομία στην εμφάνιση της Barbie είναι τα παπούτσια της. Τα ψηλοτάκουνα αντικαθίστανται με πιο χαμηλά συνεπώς και πιο άνετα παπούτσια πάλι όμως στην απόχρωση του , ώστε η υποψήφιος να μπορεί πιο εύκολα να σταθεί στα δύο της πόδια, κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά.

Η κατασκευάστρια εταιρεία συνεργάστηκε για τη συγκεκριμένη εκδοχή της Barbie με μια μη κυβερνητική οργάνωση που αγωνίζεται για τη μεγαλύτερη ανάμειξη των γυναικών στην πολιτική σκηνή. Άλλωστε όπως δήλωσε και η πρόεδρος της οργάνωσης, η Barbie αποτελεί πρότυπο για πολλά κορίτσια που μεγαλώνουν μαζί της παρακινώντας να γίνουν ο,τιδήποτε επιθυμούν, ακόμα και πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που επικρίνουν την κατασκευάστρια εταιρεία καθώς όπως ισχυρίζονται εκτιμούν ότι τα νέα μοντέλα Barbie δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα καινούργιο πέρα από νέα συνολάκια.