Μια υπάλληλος του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας άργησε να μετακινήσει το όχημά της από πάρκινγκ εμπορικού κέντρου κατά 11 ολόκληρα λεπτά της ώρας.

Δεν άργησε όμως γιατί ξεχάστηκε με το shopping, αλλά γιατί ήταν ακριβώς απέναντι, βοηθώντας έναν άντρα που είχε πέσει στο πεζοδρόμιο με επιληπτική κρίση.

Και παρέμεινε στο πλευρό του για 20 λεπτά, καθώς δεν ήταν διατεθειμένη να τον αφήσει στην τύχη του για να μετακινήσει το αυτοκίνητό της.

Αυτά έπαθε από την καλή της την καρδιά η 60χρονη Margaret Kidson, που εργάζεται σε κλινική του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας, όταν έτρεξε να βοηθήσει έναν άντρα στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

nenjfsdfisfodsfsnfsn1

Ο διαχειριστής του πάρκινγκ τής έβαλε εντωμεταξύ πρόστιμο 60 λιρών (68,5 ευρώ), το οποίο δεν πλήρωσε γιατί έκανε ένσταση. Μια ένσταση που αγνόησαν οι υπεύθυνοι της ιδιωτικής εταιρίας και πλέον το πρόστιμο έχει ξεπεράσει τις 100 λίρες (114 ευρώ).

Η γυναίκα αποκαλεί «αηδιαστική» την όλη ιστορία, καθώς όπως λέει ο υπεύθυνος του πάρκινγκ την έβλεπε καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, μόνο που δεν φάνηκε να νοιάζεται για την ανθρώπινη ζωή. Εκείνη παρέμενε πάντα στο πλευρό του, για να διασφαλίσει πως δεν θα πνιγεί: «Έφαγα πρόστιμο 100 λιρών επειδή απέτρεψα κάποιον από το να πεθάνει», δήλωσε στην εφημερίδα «Sun», «δεν μπορείς να αφήσεις κάποιον που είναι άρρωστος και πνίγεται. Δεν μπορούσα να του πω ‘‘μπορείς να σταματήσεις για λίγο ώστε να μετακινήσω το αμάξι μου’’».

Η Smart Parking Ltd επιμένει ωστόσο στο πρόστιμο και αρνείται να σχολιάσει οτιδήποτε στις βρετανικές εφημερίδες που ζητούν μια απάντηση…