Για δύο ολόκληρες εβδομάδες είχε αιχμαλωτίσει και βασάνιζε μία γειτόνισσά του, ένας άνδρας από το Τέξας. Ο Jeffrey Allan Maxwell, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης καθώς, απήγαγε από το σπίτι της με την απειλή όπλου την άτυχη γυναίκα, την οδήγησε περίπου 100 μίλια μακριά από το σπίτι της δεμένη σε άλλο σπίτι που διατηρούσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της γυναίκας, της επιτέθηκε σεξουαλικά και την κράτησε αιχμάλωτη 12 μέρες, στην αρχή δεμένη σε ένα κρεβάτι με αλυσίδες και αργότερα κλειδώνοντάς την σε ένα ξύλινο κουτί.

Μετά από 8 μέρες, ο Maxwell, αρρώστησε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του θύματος και έτσι σταμάτησε να της επιτίθεται, ενώ προσπάθησε να την πείσει ότι κάποιος τον είχε πληρώσει να τη σκοτώσει.

Η δήλωση εξαφάνισης της γυναίκας οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη της. Ο Maxwell, κατά την ανάκριση παραδέχτηκε ότι είχε «σεξουαλικές φαντασιώσεις με τη συγκεκριμένη γυναίκα, τις οποίες δεν μπορούσε να τιθασεύσει». Δήλωσε επίσης ότι «μετάνιωσε για την πράξη του, αλλά μετά την απαγωγή δεν ήξερε τι να κάνει».