Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ μεταβαίνει στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει ένα ακόμα σκάνδαλο στην αυτοκρατορία των ΜΜΕ την οποία διευθύνει.

Ο 80χρονος Μέρντοκ αναμένεται να μιλήσει στο προσωπικό της ταμπλόιντ εφημερίδας Sun την Παρασκευή, μετά τη σύλληψη πέντε δημοσιογράφων της εφημερίδας, οι οποίοι κατηγορούνται για δωροδοκία.

Οι πέντε άνδρες, στους οποίους περιλαμβάνονται και στελέχη της Sun, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση. Οι συλλήψεις αυτές ανέβασαν σε δέκα τον συνολικό αριθμό των δημοσιογράφων της εφημερίδας που ανακρίνονται “για τη δωροδοκία αστυνομικών και δημόσιων αξιωματούχων” από τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Στις αρχικές του δηλώσεις μετά τις συλλήψεις ο Μέρντοκ διέψευσε τις διαδόσεις σχετικά με το μέλλον της Sun, μίας εφημερίδας με ημερήσια κυκλοφορία 2,7 εκατομμυρίων.

«Παραμένει απολύτως δεσμευμένος να συνεχίσει να κατέχει και να εκδίδει την εφημερίδα» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Μέρντοκ.
Παρόλα αυτά ο μεγιστάνας έχει επανειλημμένα επαναλάβει ότι η εταιρεία του, η News Corporation, δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεργαστεί με την αστυνομία στην τρέχουσα έρευνα.

Οι συλλήψεις δημοσιογράφων της Sun έρχονται μετά το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που ξέσπασε σε άλλη εφημερίδα του Μέρντοκ, τη News of the World, την οποία και έκλεισε.