Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από την πρεσβεία της Λιβύης στο Παρίσι ζητώντας τον τερματισμό της δουλείας σε αυτήν τη χώρα με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες από την Αφρική αλλά και καταγγέλλοντας τη «συνενοχή» των ηγεσιών χωρών της Αφρικής και της Δύσης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το περασμένο Σάββατο περίπου 1000 άνθρωποι συγκεντρώθηκα έξω από το κτίριο της πρεσβείας της Λιβύης στη γαλλική πρωτεύουσα, έπειτα από την προβολή ενός ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CNN, με τον φακό να καταγράφει πλάνα προσφύγων και μεταναστών που τους κακοποιούσαν και τους πουλούσαν σε δημοπρασίες στη Λιβύη.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουμε αυτές τις εικόνες, αυτά τα βασανιστήρια, αυτές τις βιαιοπραγίες που παραπέμπουν στον Μεσαίωνα. Βρισκόμαστε εδώ για να αυξήσουμε την πίεση και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε προκειμένου αυτό (το φαινόμενο) να εξαλειφθεί όσο το δυνατόν συντομότερα» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο τραγουδιστής της ραπ Rost που συμμετείχε στην κινητοποίηση στο Παρίσι.

Πολλοί διαδηλωτές που έδωσαν το παρόν στη συγκέντρωση στη γαλλική πρωτεύουσα κατήγγειλαν επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό, την «υποκρισία» πολλών χωρών της Δύσης «που δηλώνουν σοκαρισμένες» ενώ «γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό τί συμβαίνει στη Λιβύη» και μολαταύτα συνεχίζουν να συνεργάζονται με την Τρίπολη.

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο σε πολλές χώρες.