Εμπιστευτικό φάκελο 191 σελίδων συνέταξε το FBI για τον Στιβ Τζομπς, ο οποίος επρόκειτο να διοριστεί σε «ευαίσθητο» θώκο στην επιτροπή εξαγωγών της κυβέρνησης του προέδρου Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, το 1991.

Το έγγραφο στηρίχθηκε σε δεκάδες συνεντεύξεις ανθρώπων που γνώριζαν τον Τζομπς, αλλά και σε λεπτομερή έρευνα της ζωής του ιδρυτή της Apple. Ένας παλιός φίλος του Τζομπς από τα φοιτητικά του χρόνια σκιαγραφεί απεχθή εικόνα του ιδιοφυούς Τζομπς, περιγράφοντάς τον ως «διπρόσωπο και ανειλικρινή, έτοιμο να παραποιήσει την αλήθεια εάν αυτό τον συνέφερε». Παρότι, όμως, σημαντικός αριθμός ερωτηθέντων περιέγραψε τον Τζομπς με μελανά χρώματα, όλοι παραδέχθηκαν ότι επρόκειτο για εντυπωσιακό άνθρωπο, κατάλληλο για το κυβερνητικό πόστο.

Πολλοί κατέθεσαν στο FBI ότι ο Τζομπς είχε εγκαταλείψει την πρώην συμβία του, Κρις Αν Μπρέναν, μετά τη γέννηση της κόρης τους Λίζα, την πατρότητα της οποίας είχε αρχικά αρνηθεί. Μία από τις χειρότερες κατηγορίες για τον χαρακτήρα του Τζομπς προήλθε από ανώνυμη γυναίκα: «Η προσωπική του ζωή είναι κενή εξαιτίας του ναρκισσισμού και της συναισθηματικής του επιπολαιότητας».

Ο φάκελος δείχνει την ενδελέχεια της έρευνας του FBI, που εκτός από δεκάδες συνεντεύξεις, εξασφάλισε και τα αρχεία του λυκείου Χόμστεντ όπου φοίτησε ο Τζομπς στην Καλιφόρνια, λαμβάνοντας μέσο όρο 2,65 στα 4,00.

Ο Τζομπς υπήρξε, όμως, ειλικρινής σε ό,τι αφορά τους πειραματισμούς του με τα ναρκωτικά, καταθέτοντας σε πράκτορα της υπηρεσίας ότι έκανε συστηματική χρήση μαριχουάνας, χασίς και LSD μεταξύ 1970 και 1974.