Ελεύθερος κυκλοφορεί σήμερα, παρά το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ο πρώην πρόεδρος των Μαλδίβων Μοχάμεντ Νασίντ. Διπλωμάτες και ένας απεσταλμένος του ΟΗΕ προσπαθούν να εμποδίσουν ένα νέο ξέσπασμα βίας στα νησιά αυτά που θεωρούνται από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.

Η βροχή και το κρύο συνέβαλαν στον περιορισμό της βίας μια ημέρα μετά την έκδοση από τη νέα κυβέρνηση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του Μοχάμεντ Νασίντ, ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση και τώρα «υποδύεται» τον ακτιβιστή προκαλώντας μάλιστα την αστυνομία να τον συλλάβει.

«Δεν έχει υπάρξει καμία διευκρίνιση σχετικά με το ένταλμα σύλληψης», δήλωσε ο Νασίντ στο Reuters έξω από το σπίτι του στο κεντρικό Μαλέ, πρωτεύουσα των Μαλδίβων.

Ο αναπληρωτής του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τις πολιτικές υποθέσεις Οσκαρ Φερνάντες Ταράνκο συναντήθηκε με το νέο πρόεδρο Μοχάμεντ Ουαχίντ Χουσεϊν Μανίκ κατά την πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσκεψής του στις Μαλδίβες για να καλέσει τις δύο πλευρές να διαπραγματευτούν και να μην καταφύγουν στη βία.